Egy izraeli lakóházba csapódott a gázából kilőtt rakéta

A Gázai övezetből elindított rakéta csapódott be szerda hajnalban Izrael területén, a palesztin övezettől negyven kilométerre keletre lévő Beér-Sevában. Válaszul az izraeli légierő nyolc célpontot támadott a palesztin övezetben.

A palesztin rakéta egy lakóházba csapódott be anyagi károkat okozva, de emberéletet nem követelt. A mentőszolgálatnak hét sérültet kellett ellátnia a támadás miatt, köztük egy sokkos állapotba került anyát és három gyerekét.

A lakóház Beér-Sevában, amelyet a Gázából kilőtt rakéta eltalálta

A lakóház, amelyet a találat érte olyan súlyosan sérült, hogy valószínűleg le kell majd bontani. A becsapódásból származó repeszdarabok a szomszédos házban, illetve az utcán parkoló gépjárművekben is károkat okoztak.

Az izraeli hadsereg szerint két rakétát lőttek ki hajnalban a palesztin övezetből, de az egyik a tengerbe csapódott. Beér-Sevában megszólaltak ugyan a szirénák, de miután nem telepítettek a város köré a Vaskupola nevű légvédelmi rendszer elhárító rakétáiból, ezért itt nem léphetett működésbe a másutt működő elhárítás.

Válaszul az izraeli légierő nyolc célpontot támadott a palesztin övezetben. A légicsapásban az övezet déli részén, Rafahnál hárman megsebesültek egy katonai támaszponton.

A szerda hajnali rakétatámadás jelentősen növeli a feszültséget az izraeli-palesztin viszonyban. Avigdor Liberman védelmi miniszter egy nagyobb katonai akcióval fenyegette meg kedden az övezetet uraló radikális iszlamista Hamászt, ha tovább folytatja az erőszakcselekményeket Izrael ellen. Szerdán rendkívüli kormányülés várható Jeruzsálemben.

A lakóház Beér-Sevában, amelyet a Gázából kilőtt rakéta eltalálta

A Gázától izraeli mércével igen távoli Beér-Seva felé a 2015-ös Erős szikla hadművelet óta csak kétszer lőttek rakétát az övezetből, noha a hadművelet során számos rakétatámadás érte a Negev-sivatagban lévő várost.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp