93 éves nő Izrael új Miss Holokauszt Túlélője

Tova Ringer az egész családját Auschwitzban vesztette el. Most ő lett a Haifán évente megrendezésre kerülő szépségverseny győztese, amelyet a náci népirtás túlélői számára hirdetnek meg.

Különleges szépségversenyre került sor Haifán az elmúlt hétvégén, amelyet holokauszttúlélők körében hirdettek meg.

Tova Ringer, akinek ma már dédunokái vannak, Lengyelországban született és jelenleg Haifán él. Ő lett a győztese a múlt hétvégi versenynek, amelyen 12-en küzdöttek a díjért.

„Boldog vagyok”, mondta Ringer, aki a szüleit, 4 testvérét és a nagyanyját vesztette el a náci népirtás során. „Nagyon különleges érzés ez az én koromban, amikor az ember már egyáltalán nem érzi úgy, hogy szép.”

A döntősök között volt még a 85 éves Rita Kasimov Brown, a 74 éves Madeleine Schwartz és a 81 éves Tamara Weitzman.

A versenyt több ezren nézték végig, többek között miniszterek, országgyűlési képviselők és más közéleti figurák, valamint több száz holokauszt túlélő, akik azért jöttek el, hogy ünnepeljék a sorstársukat.

A verseny minden évben megrendezésre kerül a Yad Ezer L’Haver, vagyis Segítő Kéz nevű szervezet által, amelynek az a feladata, hogy támogassa a rászoruló holokauszttúlélőket Izraelben.

A győztes kihirdetése előtt Hana Laszlo és Sassi Keshet lépett fel, és egy holokauszttúlélőkből álló kórus énekelt, ahol az átlagéletkor 90 év volt.

A második világháborús náci népirtásnak egyedülálló szerepe van az izraeli társadalom életében. Izrael a holokauszttal nagyjából egy időben lett független, és menedékül szolgált több százezer zsidó túlélő számára. Ma már kevesebb, mint 200.000 holokauszttúlélő található Izraelben.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp