Súlyos károkat okozhatnak a szervezetben széles körben használt édesítőszerek, hiába felelnek meg élelmiszerbiztonsági előírásoknak, állítják izraeli tudósok.
A negevi Ben-Gurion Egyetem (BGU) és a szingapúri Nanyang Műszaki Egyetem kutatói szerint több, széles körben használt mesterséges édesítőszer és főleg sportoláskor használt táplálékkiegészítőről állítják, hogy mérgező lehet az emésztőrendszerre annak ellenére, hogy megfelelnek a nemzetközi élelmiszerbiztonsági szabályoknak – írja az Israel21.
A tanulmány szerint hat mesterséges édesítő (aszpartám, szukralóz, szaharin, neotám, advantám és az aceszulfám-K), valamint 10 féle sportoláshoz kapcsolódó táplálékkiegészítő tartalmaz olyan baktériumot, amely milliliterenként egy milligramm koncentrációban mérgező lehet. Ennek kimutatására a tudósok egy olyan foszforeszkáló e-coli baktériumot használtak, amely világítással jelzi, ha mérget talál.
A teljes cikk itt olvasható:
Mérgezőek lehetnek a mesterséges édesítők
A negevi Ben-Gurion Egyetem (BGU) és a szingapúri Nanyang Műszaki Egyetem kutatói szerint több, széles körben használt mesterséges édesítőszer és főleg sportoláskor használt táplálékkiegészítő mérgező lehet az emésztőrendszerre annak ellenére, hogy megfelelnek a nemzetközi élelmiszerbiztonsági szabályoknak – írja az Israel21.
-
Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.
Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!