Mózesről neveztek el egy újfajta orvosi eljárást

Gyorsabban és hatékonyabban lehet a veseköveket széttörni egy új izraeli technológia segítségével. Az eljárás Mózes után kapta a nevét.

Az orvosi műszerek fejlesztésével foglalkozó izraeli Lumenis egy újfajta lézeres eljárást dolgozott ki a vesekövek hatástalanítására. Az izraeli cég Moses elnevezésű fejlesztése azok számára jelenthet gyorsabb gyógyulást, akiknek műtéti beavatkozásra van szüksége a húgyúti kövek eltávolításához. A Moses alkalmazásával hatékonyabban és rövidebb idő alatt lehet összetörni a köveket a vesékben és a hólyagban egyaránt.

Az új eljárás Mózesről kapta a nevét. Az ötlet onnan jött, hogy Mózest arra utasította az Isten, hogy botjával egy sziklára csapva fakasszon vizet a szomjazó nép számára. Bár a kőtáblák összetörése talán jobban jelképezi az eljárást, amely során kicsit másféle kövek kerülnek szétzúzásra.

(Times of Israel)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp