Auschwitzba küldené a Chelsea az antiszemita szurkolókat

Az angol Chelsea futballklub új kezdeményezése szerint ahelyett, hogy kitiltanák az antiszemita rigmusokat kiabáló szurkolókat a meccsekről, inkább oktatásban részesítik őket. Sőt, még egy lengyelországi utat is finanszíroznának a számukra.

Az angol élvonalban játszó Chelsea már jó ideje próbál küzdeni az antiszemitizmus és a rasszista szurkolók ellen. Eddig az volt a bevett eljárás, hogy három évre bevonták a gyűlölködő drukkerek bérletét, így azok nem látogathatták addig a csapat mérkőzéseit. Roman Abramovics, a klub zsidó származású orosz tulajdonosa most viszont egy új ötlettel állt elő.

Ez alapján amennyiben az antiszemita szurkolók továbbra is szeretnének a Chelsea meccseire járni, akkor részt kell venniük egy oktatási programon. Ezen kívül még az is felmerült, hogy a gyűlölködő drukkereket befizetnék egy túrára az auschwitzi haláltáborba. A klub elnöke szerint hatékonyabb, ha büntetés helyett megértetik a szurkolókkal, hogy miért helytelen az, amit tettek.

(One)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp