A világ legkeskenyebb háza egy izraeli író nevét viseli

Az épület Varsóban található, és egy betoldás két létező épület között, szimbolikus bérlője pedig Etgar Keret izraeli író.

A világ jelenleg legkeskenyebb háza Varsóban található, két épület közé gondosan beillesztve. Belső tere legszélesebb pontján is mindössze 122 cm, legkeskenyebb része pedig alig 72 cm.

A ház fővédnöke és szimbolikus bérlője Etgar Keret izraeli író. Az épület kétszintes, melyben egy hálószoba, egy konyha, egy fürdő és egy nappali is helyet kapott. Két nyitható ablaka van, de ezen kívül a falak áttetsző üvegtáblákból állnak, így több napfény tud beáramlani.

A Keret Ház egy művészeti installáció, egy betoldás két létező épület között, és Varsó történelmének különböző periódusait reprezentálja.

A Keret Ház egyébként művészeti központként működik, és lehetőséget kínál arra, hogy három hétig vizuális művészek, írók, zenészek, építészek vagy kutatók lakjanak és dolgozzanak a házban a világ bármely tájáról.  A Keret Ház működtetői segíteni kívánnak abban, hogy a Keret Házban lakó művész kapcsolatba lépjen a helyi közösséggel, művészekkel és kulturális intézményekkel.

A ház 2012-ben épült, és Jakub Szczęsny építész tervezte. A jelenlegi lengyel jog szerint túl keskeny ahhoz, hogy lakóépületté nyilvánítsák.

 

 

kerethouse

No Description

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp