Zsidó nőt jegyzett el Hitler egyik utolsó élő rokona

Adolf Hitler Amerikában élő egyik rokona majdnem egy zsidó nőtt vett feleségül. Az esküvőre azonban sosem került sor.

A náci diktátor féltestvére, Alois Hitler ír feleségével Liverpoolban telepedett le még a 20. század elején. Itt született meg fiúk William Hitler 1911-ben. William, Adolf Hitler halalomrájutását követően Berlinbe költözött, ahol bankárként helyezkedett el. Mivel azonban nem volt túlságosan elégedett a munkájával, és a nagybácsija is kerülte őt, ezért úgy döntött, hogy családjával együtt inkább az Egyesült Államokban próbál szerencsét.

Adolf Hitler

William a II. világháború idején az USA haditengerészeténél szolgált, majd 1946-ban arra az elhatározásra jutott, hogy a világ legrosszabbul csengő nevét Hiller-re cseréli. Később ezt Stuart-Houston névre változtatta meg, ennek oka azonban nem ismert. Hitler unokaöccsének négy fia született: Alexander, Brian, Louis és Howard. Közülük Howard volt az egyetlen, aki megházasodott, és tervezte, hogy gyerekei lesznek, azonban 1989-ben egy autóbalesetben az életét vesztette.

Hitler vérvonala után kutatva egy brit újságíró David Gardner bukkant rá a testvérekre a ’90-es évek második felében. Történetükről még könyvet is írt Az utolsó Hitlerek címmel. A könyvből később dokumentumfilm is készült. A könyvben Gardner azt állította, hogy az életben maradt testvérek egy egyezményt kötöttek, hogy sosem fognak megházasodni és sosem lesz gyerekük.

Alexander Stuart-Houston, a legidősebb testvér azonban nemrég a német Bildnek adott interjúban cáfolta Gardner állításait. A Hitler-rokon szerint sosem létezett ilyen megállapodás, sőt az egyik fivér még el is jegyezte zsidó barátnőjét, de miután a nő megismerte a család hátterét, úgy döntött, hogy inkább kiszáll a kapcsolatból.

(Times of Israel)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp