Egy kanadai zsidó, aki szabadidejében horogkereszteket takarít le a falakról

Corey Fleischer magasnyomású mosó készülékekkel harcol a gyűlölködő graffitik ellen. Radírozd le a gyűlöletet elnevezésű mozgalma az utóbbi időben egyre nagyobb lendületet kapott.

A kanadai Corey Fleischer magasnyomású mosó készülékekkel foglalkozik. Egy napon munkába menet a piros lámpánál egy hatalmas horogkeresztet pillantott meg egy ház falára festve. Fleischer ugyan továbbhajtott, valami azonban nem hagyta nyugodni. Felhívta az asszonyt, akinek a házához tartott, hogy sajnos elromlott a takarítógépe, hazaküldte a munkásait, majd visszament, hogy lemossa a náci szimbólumot.

Corey Fleischer

Ez az eset új értelmet adott Fleischer életének, a horogkereszt eltávolítása közben jött rá arra, hogy végre megtalálta azt, amit mindig is szeretett volna csinálni. A következő öt évben Fleischer lelkesen takarította le a gyűlölködő graffitiket az épületekről, családja és barátai azonban némileg szkeptikusan szemléltek a férfi új szenvedélyét.

Az utóbbi időben viszont az egyre gyakoribb antiszemita eseteknek és a közösségi médiának köszönhetően Fleischer Radírozd le a gyűlöletet elnevezésű mozgalma egyre növekvő népszerűségnek kezdett el örvendeni. A legutóbbi videóját, amelyen a egy muszlim nő arcképéről tüntet el rekord gyorsasággal egy gyűlölködő feliratot, már több mint 200 ezren tekintették meg.

Fleischer maga ugyan nem szembesült még durva antiszemita incidenssel, de nem is ez motiválja. Büszke zsidónak tarja magát, aki sosem titkolta el zsidóságát. Tevékenysége egyelőre Montreal és környékére terjed ki, ahol már több mint nyolc éve tisztítja meg a falakat a gyűlölködő falfirkáktól. Fleischer most abban reménykedik, hogy a közösségi média segítségével sikerül minél több emberben tudatosítani, hogy fontos fellépniük az őket körülvevő gyűlölet ellen.

(Forward)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp