Egy zsidó temetőben tartottak vásári attrakciókat Szlovákiában

Ugrálóvárakat és sörpadokat is a zsidó temetőbe telepítettek egy felvidéki város vásárának szervezői. Az ügyben eljárást indított a helyi rendőrség.

Szeptember közepén vásárt tartottak a dunaszerdahelyi járásbeli Nagymagyarban (Zlaté Klasy), és valamiért jó ötletnek tartották, hogy a vásári attrakciókat a város zsidó temetőjében, a sírok közé helyezik el. Itt kapott helyet többek között néhány felfújható ugrálóvár, de a vásárba látogatók is a sírkövek mellé telepített sörpadokon fogyaszthatták el italaikat.

Ugrálóvár és sörpadokon pihenő vásározók a szlovákiai Nagymagyarban

Igor Rintel, a szlovákiai zsidó hitközség elnöke szerint az esetet nem csak a zsidó vallás, de a jó erkölcs és a zsidó kegyhelyek meggyalázásának tekintik. A földterület, ahol a temető található ráadásul a zsidó hitközségek szövetségének a tulajdona, és engedély nélkül használták azt a vásár szervezői.

Az ügyben ismeretlen tettes, illetve tettesek ellen indított eljárást a szlovák rendőrség.

(bumm.sk)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp