Nem lehet arra kényszeríteni a kuvaiti légitársaságot, hogy izraeli utasokat szállítson

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Egy német bíróság döntése szerint nem lehet arra kényszeríteni a kuvaiti légitársaságot, hogy izraeli utasokat is felengedjen járataira. Annak ellenére, hogy a Kuwait Airlways izraeliek elleni bojkottja a bíróság szerint is elfogadhatatlan.

Egy izraeli állampolgár Frankfurtból szeretett volna Bangkokba utazni, ehhez pedig a Kuwait Airways járatát találta a legmegfelelőbbnek. A kuvaiti légitársaság munkatársai azonban nem voltak hajlandóak felengedni a repülőre izraeli állampolgárságára hivatkozva. Kuvait ugyanis nem ismeri el Izrael Államot, és törvényei tiltják, hogy kuvaiti cégek bármilyen kapcsolatban legyenek izraeliekkel.

Az izraeli állampolgár ezért egy német bíróságon beperelte a kuvaiti légitársaságot. A bíróság pedig most hozott döntést az ügyben. A bíróság arra jutott, hogy ugyan elfogathatatlannak tartja a kuvaitiak bojkottját az izraeli állampolgárokkal szemben, de itt egy kuvaiti törvényről van szó, amelyet a német törvények nem írhatnak felül.

Az úttal egyébként az is probléma volt, hogy ha fel is engedték volna az izraeli állampolgárt a gépre, az először Kuvaitban landolt volna, és csak átszállást követően lehetett volna továbbutazni. A törvények szerint azonban izraeliek nem léphetnek a kuvaiti reptér termináljába sem.

A Kuwait Airways korábban egy hasonló eset miatt inkább megszüntette a London és New York között közlekedő járatát, csak hogy ne kelljen izraeli utasokat is a gépekre engednie.

Inkább megszüntetik a járatot, mint hogy izraeliek utazzanak rajta – Kibic Magazin

A Kuwait Airways légitársaság úgy döntött, hogy megszünteti a New York és a londoni Heathrow repülőtér közötti járatát. Az arab állam légi cége azért döntött így, hogy ne kelljen felengednie a repülőgépeire izraeli állampolgárokat. Az ügy úgy kezdődött, hogy a légitársaság 2013-ban nem volt hajlandó repülőjegyet eladni egy izraeli állampolgárnak.

(hvg.hu, Reuters)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp