Nem lehet arra kényszeríteni a kuvaiti légitársaságot, hogy izraeli utasokat szállítson

Egy német bíróság döntése szerint nem lehet arra kényszeríteni a kuvaiti légitársaságot, hogy izraeli utasokat is felengedjen járataira. Annak ellenére, hogy a Kuwait Airlways izraeliek elleni bojkottja a bíróság szerint is elfogadhatatlan.

Egy izraeli állampolgár Frankfurtból szeretett volna Bangkokba utazni, ehhez pedig a Kuwait Airways járatát találta a legmegfelelőbbnek. A kuvaiti légitársaság munkatársai azonban nem voltak hajlandóak felengedni a repülőre izraeli állampolgárságára hivatkozva. Kuvait ugyanis nem ismeri el Izrael Államot, és törvényei tiltják, hogy kuvaiti cégek bármilyen kapcsolatban legyenek izraeliekkel.

Az izraeli állampolgár ezért egy német bíróságon beperelte a kuvaiti légitársaságot. A bíróság pedig most hozott döntést az ügyben. A bíróság arra jutott, hogy ugyan elfogathatatlannak tartja a kuvaitiak bojkottját az izraeli állampolgárokkal szemben, de itt egy kuvaiti törvényről van szó, amelyet a német törvények nem írhatnak felül.

Az úttal egyébként az is probléma volt, hogy ha fel is engedték volna az izraeli állampolgárt a gépre, az először Kuvaitban landolt volna, és csak átszállást követően lehetett volna továbbutazni. A törvények szerint azonban izraeliek nem léphetnek a kuvaiti reptér termináljába sem.

A Kuwait Airways korábban egy hasonló eset miatt inkább megszüntette a London és New York között közlekedő járatát, csak hogy ne kelljen izraeli utasokat is a gépekre engednie.

Inkább megszüntetik a járatot, mint hogy izraeliek utazzanak rajta – Kibic Magazin

A Kuwait Airways légitársaság úgy döntött, hogy megszünteti a New York és a londoni Heathrow repülőtér közötti járatát. Az arab állam légi cége azért döntött így, hogy ne kelljen felengednie a repülőgépeire izraeli állampolgárokat. Az ügy úgy kezdődött, hogy a légitársaság 2013-ban nem volt hajlandó repülőjegyet eladni egy izraeli állampolgárnak.

(hvg.hu, Reuters)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp