Izraeli ex-miniszterelnök kannabisszal foglalkozó cég elnöke lett

Orvosi kannabiszt gyártó cég elnöki székét foglalta el Ehud Barak volt izraeli miniszterelnök – jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű honlap.

Ehud Barak Izrael legnagyobb orvosi kannabiszt gyártó vállalkozásának külföldi üzleti stratégiáját fogja irányítani a jövőben. Célja, hogy a vállalat világelsővé váljon a gyógyászati célú kannabisztermékek piacán.

A volt izraeli miniszterelnök az InterCure nevű, orvosi kannabisszal foglalkozó cég globális üzleti kampányának vezetéséért – havonta mintegy negyven órás munkáért – tízezer dolláros (közel hárommillió forintos) fizetést vihet haza. Ezen kívül öt százalékos részvényopciót is kap munkájáért a Times of Israel szerint.

Benjamin Netanyahu és Ehud Barak még védelmi miniszerként 2012-ben

Az izraeli tőzsdén jegyzett InterCure a Nasdaq nemzetközi tőzsdéjén történő megjelenést mérlegeli, és jelenleg a Canndock nevű hasonló profilú vállalat megvásárlásán dolgozik, amelynek nevét Canndock Pharmára fogja változtatni.    A Canndock a gyógyászati célú marihuána kutatásának, termelésének és forgalmazásának úttörő vállalata.

Ehud Barak 1999 és 2001 között vezette Izraelt a Munkapárt elnökeként és miniszterelnökként, Benjámin Netanjahu elleni sikeres választási kampányt követően. Később Ehud Olmert, majd Netanjahu kormányában 2007 és 2013 között a védelmi minisztérium élén állt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp