Az EMIH miatt kellett távoznia Bolgár Györgynek a 168 Órától?

Nem jelenik meg többet a 168 Órában Bolgár György rovata. Egyes információk szerint egy Heisler Andrással készített interjú kapcsán kell távoznia Bolgárnak a laptól.

Bolgár György kilenc éven át írta a Hogy mi van? című rovatát a 168 Órában. A rovat fideszesek áltat tett kijelentések cáfolatait tartalmazta. A napokban azonban a lap főszerkesztője, Tóth Ákos úgy döntött, hogy a továbbiakban nem tartanak igényt Bolgár munkájára.

Bolgár György

A DK-közeli Nyugati Fény információi szerint Bolgárnak azért kellett távoznia a laptól, mert a Klubrádióban interjút készített Heisler Andrással, a Mazsihisz elnökével a Sorsok Háza kapcsán. Az interjúban Heisler kritikával illette az EMIH-et a kormánnyal való megállapodása miatt. A Nyugati Fény úgy tudja, hogy ezt Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija nehezményezte is a rádió vezetésével való megbeszélése során.

A portál ebből azt a következtetést vonta le, hogy Bolgár rovatát amiatt szüntették meg a 168 Óránál, mert a lapot az EMIH érdekkörébe tartozó Brit Média tulajdonolja. Ezzel azt sugallva, hogy Bolgár eltávolítását Köves Slomóék kezdeményezhették a főszerkesztőnél.

Tóth Ákos az Indexnek nyilatkozva azt közölte, hogy

azért szüntetik meg Bolgár rovatát, mert az kilenc év alatt „elfáradt”.

A döntést a 168 Óra főszerkesztője hozta meg, aki mindezt nem kívánta hosszasabban kommentálni. A 168 Óra szerkesztősége szerint az EMIH soha, egyetlen ügyben sem tett kísérletet a lap befolyásolására, legfeljebb az egy százalékos adófelajánlások idején kért lehetőséget arra, hogy elmondja, miért fontos az EMIH támogatása.

A lapot tulajdonló Brit Média részéről a cég főtanácsadóját, Somogyi Zoltánt értük el, aki a Kibicnek elmondta, hogy

a tulajdonos, ahogy eddig sem, a jövőben sem fog újságíró-szakmai kérdésekben megszólalni,

a lap irányításában és fejlesztésében a főszerkesztő teljes bizalmat élvez. A 168 Óra nyomtatott és online felületei is együttesen jóval népszerűbbek lettek az elmúlt időszakban, mint korábban, ami betudható a lap kiváló újságírói körének, akik széles körben elfogadott független és hiteles emberek, illetve a főszerkesztő munkájának.

Az Indexnek Bolgár György arról beszélt, hogy bár nincs rálátása a Klubrádió és a 168 Óra ügyeire a döntéshozói szinten, de a tartalomból ítélve

nem tartja valószínűnek, hogy a tulajdonos beleszólt volna a napi működésbe.

„Eddig így volt, de hogy ez most változott-e, azt nem tudom megmondani” – közölte a műsorvezető.

Egy EMIH-közeli magánszemély révén a hitközségnek a Klubrádióban is van 14 százalékos részesedése, a többi részvényt azonban Arató András vezérigazgató birtokolja, így rajta kívül senki másnak nincs beleszólása a rádióban zajló munkába – mondta az Indexnek a Pataki Gábor a Klubrádió főszerkesztője.

Heisler András már korábban is kritizálta Köves Slomót a Klubrádióban. A Mazsihisz elnöke idén júniusban például a Borgula András által vezetett Kibic Órában fejtette ki, hogy az EMIH tevékenységét média orientálnak tartja, és Köves Slomó csak azért volt ott Orbán Viktor izraeli látogatása alatt, hogy közös fotón szerepeljen a magyar kormányfővel a Siratófalnál.

Szerinted az EMIH miatt kell távoznia Bolgár Györgynek a 168 órától?

További szavazások

Betöltés ... Betöltés ...

Orbán Viktor Izraelben: kinek volt hasznos, kinek volt kínos a magyar kormányfő látogatása? – Kibic Magazin

Borgula András és Seres Attila a Klubrádió Hallójárat című műsorában próbáltak utánajárni annak, hogy kinek volt hasznos Orbán Viktor izraeli látogatása, és kik fogadták negatív érzelmekkel. A műsorban megszólaltak Gyarmati István diplomata, Székely Róbert, az Izraelinfo munkatársa és Heisler András, a Mazsihisz elnöke. Az elmúlt hét egyik legfontosabb eseménye Orbán Viktor izraeli látogatása volt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp