Csendben új Horthy-szobrot avattak

Nem előzte meg tiltakozás Horthy szobrának múlt szombati avatását, de még visszhangja sem igen volt. Az eseményről ugyanis a meghívottakon kívül senki sem tudott, adta hírül a magyarnarancs.hu.

Szeptember 15-dikén avattak Horthy-szobrot a Hajdúböszörményhez tartozó Bodaszőlőn, az egykori kormányzót formázó alkotással együtt leplezték le Baltazár Dezső református püspök mellszobrát is.

Az eseményről Zetényi-Csukás Ferenc Facebook-oldala tudósított, két tucat fotóval illusztrálva. Ezt a híradást vette észre a lap, ugyanis az eseményt követően sem a megyei sajtó, sem a Magyarországi Református Egyház, sem a Tiszántúli Református Egyházkerület honlapja nem adott előzetest, s eddig nem is számolt be.

SZOBROKAT AVATOTT A TISZTELET-Vitéz nagybányai Horthy Miklós és Baltazár Dezső püspök emlékezete-Szikrázó napsütéssel…

Geplaatst door Zetényi Csukás Ferenc op Zondag 16 september 2018

Az avatóünnepségen felszólalt Kiss Attila, Hajdúböszörmény fideszes polgármestere (2002 és 2010 között országgyűlési képviselő) is, aki „őszinte szavakkal méltatta mind a két szobor modelljét”, illetve beszédet mondott Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester, Baltazár Dezső unokája.

Azért e világtól eldugott kis településen volt a kettős szoboravatás, mert egykor itt volt Baltazár püspök háza, ahol Horthy Miklós is látogatást tett 1927. június 3-án.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp