Miss Hitler szépségversenyt hirdettek egy orosz közösségi hálón

A VKontakte nevű orosz közösségi hálónak több mint félmilliárd felhasználója van. Az oldal mostanra blokkolta az eseményt, amelyben több százan szavaztak a hitleri kultúra szépségeit bemutató versenyen.

Felfüggesztette a népszerű orosz közösségi médiaoldal az Adolf Hitler nevű oldal működését múlt csütörtökön, miután az Miss Hitler néven indított online szépségversenyt.

A VKontakte (VK) Európa legnagyobb közösségi médiahálózata, amelynek több mint félmilliárd felhasználója van, és tulajdonképpen a Facebook orosz megfelelőjének számít. A versenyzők Németországból, Olaszországból, Oroszországból és az USA-ból jelentkeztek.

A Hadashot nevű izraeli tévécsatorna lépett kapcsolatba a VK-val. Ennek hatására a cég felfüggesztette a versenyt reklámozó oldalt, és kiadott egy nyilatkozatot, amelyben elítélte a gyűlöletbeszédet.

A Miss Hitler szépségverseny arra bátorította a nőket, hogy szexi náci-témájú szelfiket adjanak közre egy kis szöveggel, amelyben megírják, miért szeretik Adolf Hitler Harmadik Birodalmát.

Több száz felhasználó szavazott az online versenyen, és több ezren látták a weboldalt. A jelentkezők a teljes nevüket használták, és kendőzetlenül írtak neonáci értékeikről, és azokról a szervezetekről, amelyekhez tartoznak.

A nők olyan képeket küldtek be magukról, ahol náci karlendítéssel emelik fel a kezüket, neonáci versenyeken vesznek részt vagy náci emléktárgyakkal fotózkodtak.

Error

No Description

Az egyik most blokkolt oldal pontosan meghatározta a verseny célját, amely „népszerűsíteni kívánta a hitleri kultúrát, erősíteni akarta a kapcsolatot a Hitlert követő közösségek között, meg akarta tisztítani Hitler imidzsét, és meg kívánta mutatni a hitleri kultúra szépségét”, és közben „védelmezni akarta a nőket is”.

A versenyt egy izraeli cég, a Vocative fedezte fel, amely 15 nyelven monitorozza az online tartalmakat. 2014-ben egy hasonló versenyt vett észre, amely ugyanezen a közösségi médiahálózaton szerveződött, és amelyet végül szintén blokkolt a VKontakte.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp