Videó került elő Weinsteinről zaklatás közben

Nyilvánosságra került egy videó, amelyet egy nő készített egy olyan alkalomról, amikor kettesben találkozott Harvey Weinsteinnel. Melissa Thompson állítása szerint nem sokkal azelőtt készült a felvétel, hogy a producer megerőszakolta őt. Thompson az egyike azoknak a nőknek, akik nemi erőszakkal vádolják a férfit. A videót a Sky News közölte.

A felvétel nem a szállodában készült, hanem egy New York-i irodában, ahová a nő azért ment, hogy bemutasson egy tech start up ötletet a producernek. Weinstein ugyanis nem csak filmekkel, hanem más üzletekkel is foglalkozott. A nő ajánlata újfajta lehetőséget kínált volna Weinstein filmjeinek hatékonyabb reklámozásához. A találkozót Thompson rögzítette, mert egy videóplatform fejlesztésén is dolgozott.

Thompson úgy számított, hogy egy marketing csapattal fog találkozni, e helyett kettesben maradt a producerrel, aki már a találkozó elején kézfogás helyett magához ölelte őt, majd végig tapogatta a hátát. A két ember előtte csupán egyszer találkozott futólag. A férfi megkérdezte a nőtől, flörtölhet-e vele, mire Thompson zavartan azt mondta, egy kicsit. Weinstein a beszélgetés egy pontján végigsimított a nő karján, és dögösnek nevezte őt.

Weinsteinnek tetszett a nő fejlesztése, de azt mondta, rohannia kell, ezért megbeszélt egy késő délutáni vacsorát Thompsonnal annak a hotelnek a lobbijába, ahol lakott. Thompson tudta, hogy Weinstein viselkedése arra utal, hogy valami más is akar tőle, mint amiért ő idejött, de nem akarta elveszíteni a lehetőséget, amelyet ez a megrendelés jelentett volna a számára. Igent mondott, mert abban bízott, hogy a lobbi biztonságosabb hely a tárgyalás folytatására, mintha kettesben kellene ismét maradnia a producerrel. Ráadásul a meghívás nem késő esti órára szólt. A hotelben azonban a férfi felszólította a nőt, hogy kövesse őt. Thompson azt hitte, egy konferenciaterembe mennek, de végül Weinstein szobájában kötöttek ki.

A kiszivárgott videó kapcsán Weinstein ügyvédje közleményt adott ki. Mint írták, végignézték a videót teljes egészében, amelyben semmilyen erőszakos cselekedet nem történt. Szerintük a két fél csak flörtölt, és a nő végig beleegyezését adta a történtekbe. A közleményben azt állították, hogy Thompson egyetlen célja , hogy még több pénzt csikarjanak ki a Weinstein ellen folyó perben. A Sky News a tudósítást azzal zárta, hogy a csatorna nem fizetett Thompsonnak a videóért, és a nő nem is kért ennek közléséért semmit.

Weinsteint csaknem száz színésznő vádolta meg szexuális zaklatással, többen pedig szexuális erőszak miatt jelentették fel. A 66 éves bukott filmproducer ellen több rendbeli szexuális bűncselekmény miatt emeltek vádat, Weinstein azonban tagadja , hogy valaha közös megegyezés nélkül vett volna részt szexuális aktusban bárkivel. A tárgyalás időpontját még nem tűzték ki. A filmproducer továbbra is szabadlábon védekezhet a májusban letett egymillió dolláros óvadék ellenében, bár elektronikus nyomkövetőt kell viselnie, és nem hagyhatja el New York és Connecticut állam területét.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp