Következik: 

Kiszlév 14, 5779 · 2018. november 21, szerda

Videó került elő Weinsteinről zaklatás közben

Nyilvánosságra került egy videó, amelyet egy nő készített egy olyan alkalomról, amikor kettesben találkozott Harvey Weinsteinnel. Melissa Thompson állítása szerint nem sokkal azelőtt készült a felvétel, hogy a producer megerőszakolta őt. Thompson az egyike azoknak a nőknek, akik nemi erőszakkal vádolják a férfit. A videót a Sky News közölte.

A felvétel nem a szállodában készült, hanem egy New York-i irodában, ahová a nő azért ment, hogy bemutasson egy tech start up ötletet a producernek. Weinstein ugyanis nem csak filmekkel, hanem más üzletekkel is foglalkozott. A nő ajánlata újfajta lehetőséget kínált volna Weinstein filmjeinek hatékonyabb reklámozásához. A találkozót Thompson rögzítette, mert egy videóplatform fejlesztésén is dolgozott.

Thompson úgy számított, hogy egy marketing csapattal fog találkozni, e helyett kettesben maradt a producerrel, aki már a találkozó elején kézfogás helyett magához ölelte őt, majd végig tapogatta a hátát. A két ember előtte csupán egyszer találkozott futólag. A férfi megkérdezte a nőtől, flörtölhet-e vele, mire Thompson zavartan azt mondta, egy kicsit. Weinstein a beszélgetés egy pontján végigsimított a nő karján, és dögösnek nevezte őt.

Weinsteinnek tetszett a nő fejlesztése, de azt mondta, rohannia kell, ezért megbeszélt egy késő délutáni vacsorát Thompsonnal annak a hotelnek a lobbijába, ahol lakott. Thompson tudta, hogy Weinstein viselkedése arra utal, hogy valami más is akar tőle, mint amiért ő idejött, de nem akarta elveszíteni a lehetőséget, amelyet ez a megrendelés jelentett volna a számára. Igent mondott, mert abban bízott, hogy a lobbi biztonságosabb hely a tárgyalás folytatására, mintha kettesben kellene ismét maradnia a producerrel. Ráadásul a meghívás nem késő esti órára szólt. A hotelben azonban a férfi felszólította a nőt, hogy kövesse őt. Thompson azt hitte, egy konferenciaterembe mennek, de végül Weinstein szobájában kötöttek ki.

A kiszivárgott videó kapcsán Weinstein ügyvédje közleményt adott ki. Mint írták, végignézték a videót teljes egészében, amelyben semmilyen erőszakos cselekedet nem történt. Szerintük a két fél csak flörtölt, és a nő végig beleegyezését adta a történtekbe. A közleményben azt állították, hogy Thompson egyetlen célja , hogy még több pénzt csikarjanak ki a Weinstein ellen folyó perben. A Sky News a tudósítást azzal zárta, hogy a csatorna nem fizetett Thompsonnak a videóért, és a nő nem is kért ennek közléséért semmit.

Weinsteint csaknem száz színésznő vádolta meg szexuális zaklatással, többen pedig szexuális erőszak miatt jelentették fel. A 66 éves bukott filmproducer ellen több rendbeli szexuális bűncselekmény miatt emeltek vádat, Weinstein azonban tagadja , hogy valaha közös megegyezés nélkül vett volna részt szexuális aktusban bárkivel. A tárgyalás időpontját még nem tűzték ki. A filmproducer továbbra is szabadlábon védekezhet a májusban letett egymillió dolláros óvadék ellenében, bár elektronikus nyomkövetőt kell viselnie, és nem hagyhatja el New York és Connecticut állam területét.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Facebook 0
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp
Kibic

FREE
VIEW