Magyarország és Izrael is az ENSZ szégyenlistájára került

Magyarország és Izrael is szerepel abban a jelentésben, amelyben az ENSZ azokat az országokat gyűjtötte össze, ahol szégyenletes módon bánnak az emberi jogi aktivistákkal.

Az ENSZ friss jelentése szerint, amelyet António Guterres főtitkár készített, a listára felkerült országokban többek között bántalmazzák, megfigyelik, kriminalizálják vagy nyilvánosan megbélyegzik az áldozatokat vagy az emberi jogok védelmezőit, de van, ahol a civileket jogellenesen letartóztatják, megkínozzák vagy akár meg is ölik – írja a hvg.hu.

Orbán Viktor magyar és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök

A listára került 38 ország között 19 már korábban is szerepelt ezen, 29 pedig most került fel az első alkalommal. Izrael és Magyarország is ezek között található. Továbbá Bahrein, Kamerun, India, Kína, Kolumbia, Kuba, a Kongói Demokratikus Köztársaság, Dzsibuti, Egyiptom, Guatemala, Guyana, Honduras, Kirgizisztán, a Maldív Köztársaság, Mali, Marokkó, Mianmar, Fülöp-szigetek, Oroszország, Ruanda, Szaúd-Arábia, Dél-Szudán, Thaiföld, Trinidad és Tobago, Törökország, Türkmenisztán és Venezuela érdemelte ki a helyét az ENSZ jelentésében.

Az emberi jogi aktivistákat gyakorta vádolják terrorizmussal, idegen hatalmakkal való együttműködéssel, vagy azzal, hogy ártanak az állam biztonságának vagy jó hírének – idézi a jelentést a lap. Az ENSZ nyugtalanító tendenciának nevezi azt a jelenséget is, hogy a kormányok a nemzetbiztonságot és a terrorizmus elleni harcot használják fel arra, hogy civil szervezeteket elszigeteljenek az ENSZ-től.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp