Tel-Avivban rendezik meg a jövő évi Eurovíziós Dalfesztivált

Megszületett a végleges döntés. Jövőre Tel-Aviv adhat otthont az Eurovíziós Dalfesztiválnak. Korábban többen amellett érveltek, hogy az eseményt mindenképpen Jeruzsálemben kellene megtartani.

Az Európai Műsorsugárzók Uniója (EBU) a mai napon bejelentette, hogy Tel-Avivban rendezik meg a 2019-es Eurovíziós Dalfesztivált. A két elődöntőre május 14-án és 16-án kerül sor, a döntő pedig május 18-án fog lezajlani. Korábban Jeruzsálem, Haifa, Eilat és a Maszada is szóba került, mint lehetséges helyszínek.

Már ezelőtt is tudható volt, hogy miután az izraeli Netta Toy című dala megnyerte az idei dalversenyt, az EBU szabályainak megfelelően Izrael rendezheti meg a jövő évi eseményt. Heves viták alakultak ki azonban a rendezvény helyszínével kapcsolatban.

Miri Regev kulturális miniszter például amellett érvelt, hogy mindenképpen Jeruzsálemben kell megrendezni az Euróvíziót. Míg Benjamin Netanjahu miniszterelnök azt közölte, hogy a kormány nem fog beavatkozni a helyszín kiválasztásába. Utóbbi volt egyébként a dalverseny lebonyolításáért felelős EBU elvárása is.

Mázli: Mégsem marad el az Eurovíziós Dalfesztivál jövőre Izraelben – Kibic Magazin

Elhárult a győztes dal feje felől a plágiumveszély, és az utolsó pillanatban egyezségre jutott az izraeli pénzügyminisztérium és a helyi közmédia vezetése

(Haaretz)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp