Az izraeliek elégedettek az életükkel

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Az izraeliek 89 százaléka elégedett vagy nagyon elégedett az életével – derül ki a központi statisztikai hivatal által közreadott adatokból. 31 százalékuk azonban pénzügyi nehézségekkel küzd.

Ros hasana előtt egy csomó friss adatot osztott meg az izraeli statisztikai hivatal – írja az ujkelet.live hírportál. Ezekből többek között kiderül, hogy Izraelnek megközelítőleg 8,907,000 fő a lakossága. Ebből 74,4 százalék zsidó, 20,9 százalék arab és 4,9 százalék más kisebbséghez tartozik.

Az izraeliek vallásossága a következőképpen alakul: 44,3 százalék tartja magát nem-vallásosnak vagy világinak, 21,4 százalék hagyománytisztelőnek, nem túl vallásosnak, 12,3 százalék hagyománytisztelő-vallásosnak, 11,5 százalék vallásosnak és 10,2 százalék haredinek (ultraortodoxnak).

A most közreadott adatokból azt is meg lehet tudni, hogy az izraeliek 89 százaléka elégedett vagy nagyon elégedett az életével. 37 százalék viszont nem elégedett a pénzügyi helyzetével, és 31 százalékuknak nehézségekbe ütközik, hogy a havi költségeiket fedezzék.

A várható átlagéletkor Izraelben a férfiak esetében megegyezik a tavalyi 80,7 évvel, a nőknél viszont ez a szám 84,2 évről 84,6 évre emelkedett.

További adatok az ujkelet.live oldalán találhatók.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp