Az izraeliek elégedettek az életükkel

Az izraeliek 89 százaléka elégedett vagy nagyon elégedett az életével – derül ki a központi statisztikai hivatal által közreadott adatokból. 31 százalékuk azonban pénzügyi nehézségekkel küzd.

Ros hasana előtt egy csomó friss adatot osztott meg az izraeli statisztikai hivatal – írja az ujkelet.live hírportál. Ezekből többek között kiderül, hogy Izraelnek megközelítőleg 8,907,000 fő a lakossága. Ebből 74,4 százalék zsidó, 20,9 százalék arab és 4,9 százalék más kisebbséghez tartozik.

Az izraeliek vallásossága a következőképpen alakul: 44,3 százalék tartja magát nem-vallásosnak vagy világinak, 21,4 százalék hagyománytisztelőnek, nem túl vallásosnak, 12,3 százalék hagyománytisztelő-vallásosnak, 11,5 százalék vallásosnak és 10,2 százalék haredinek (ultraortodoxnak).

A most közreadott adatokból azt is meg lehet tudni, hogy az izraeliek 89 százaléka elégedett vagy nagyon elégedett az életével. 37 százalék viszont nem elégedett a pénzügyi helyzetével, és 31 százalékuknak nehézségekbe ütközik, hogy a havi költségeiket fedezzék.

A várható átlagéletkor Izraelben a férfiak esetében megegyezik a tavalyi 80,7 évvel, a nőknél viszont ez a szám 84,2 évről 84,6 évre emelkedett.

További adatok az ujkelet.live oldalán találhatók.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp