A rabbik már a webhez is értenek

Megújult az OR-ZSE honlapja, amely hosszú éveken át képtelen volt követni az internetes trendek változását. Most úgy tűnik, sikerült kilépni a 15 évvel ezelőtti állapotból.

Egy modern, a mai trendeknek megfelelő weboldallal indul neki az új tanévnek az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE). Az intézmény honlapja hosszú éveken át úgy nézett ki, mintha egy időhurokba szorult volna bele, és mindig 15 évet csúszna vissza az, aki odalátogat.

Az OR-ZSE weboldala 2011-ben még az Index webmúzeumba illő honlapokat összegyűjtő cikkébe is bekerült. A cikk A rabbik nem értenek a webhez címen jelent meg, az intézmény honlapja pedig így nézett ki akkoriban:

A cikk szerint így jellemezték a honlapot azok, akik a webmúzeumba ajánlották az oldalt:

  • Szégyen, de igaz: a www.or-zse.hu ugyan szinte naponta frissül, mégis olyan, amilyen, asszem illik ide.
  • Ajánlom az Országos Rabbiképző Zsidó Egyetem honlapját, annak ellenére néz ki így, hogy frissítik és használják! Első alkalommal, amikor megláttam, úgy éreztem, 15 évet repültem vissza az időben…
  • A 134 éves Rabbiképző honlapja is kb. annyinak néz ki: http://rabbi.hu/ Ebben különösen vicces, hogy Európa egyetlen zsidó egyetemének a honlapja minden látszat ellenére egy ma is működő, szerkesztett „portál”.

Az utóbbi években ugyan ez az állapot valamelyest javuló tendenciát mutatott, de az or-zse.hu nem tudta tartani a lépést azokkal a követelményekkel, amelyek egy egyetem honlapjától elvárhatók lettek volna a 2010-es években. Akik a jelenlegi megújulás előtt látogattak el a honlapra, azok ezzel a képpel találták szembe magukat:

Vajda Károly megbízott rektor kinevezését követően beszélt a Kibicnek az intézmény digitális fejlesztésének szükségességéről. Ennek első lépéseként pedig a weboldal megújítását jelölte meg. A megújult honlapra kattintva most mindenki eldöntheti, sikerült-e, vagy sem:

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp