Ma lesz Tel-Avivban Steiner Kristóf esküvője

Steiner Kristóf és izraeli párja ma délután kötnek házasságot Tel-Avivban. Kristófék az esküvőt követően sem szeretnének visszaköltözni Magyarországra.

Steiner Kristóf a mai napon házasodik össze izraeli párjával, Nimrod Dagannak Tel-Avivban. Az esküvőre egy jaffai étterem-galériában kerül majd sor, és nagyjából 100 vendéget várnak az eseményre. Kristóf és párja másfél év együttjárás után jegyezték el egymást – minderről Steiner Kristóf a TV2 Mokka című műsorában beszélt.

Steiner Kristóf és Nimrod Dagan (Fotó: facebook.com/steiner.kristof)

Steiner Kristóf kérdésre válaszolva elmondta, hogy az esküvő után sem szeretne visszaköltözni Magyarországa, és bár közel egy évtizede él Izraelben, otthonának az egész világot tekinti. Az esküvővel kapcsolatban azt közölte, hogy nem egy szokványos eseményre készülnek, és vegán menüt fognak a vendégeknek felszolgálni.

Kristófnak és párjának egy hivatalos esküvőhöz azonban egy másik országba kell utaznia. Izraelben ugyanis azonos nemű párok nem köthetnek házasságot, mivel a civil házasságkötés intézménye nem létezik az országban. Házasságot csak a vallási bíróságokon lehet kötni, amelyek viszont nem adnak össze meleg párokat. 2006 óta azonban Izrael elismeri az azonos nemű párok más országokban kötött házasságát.

Magyarországon ezzel szemben meleg párok csak elismert élettársi kapcsolatban élhetnek. A magyar állam nem ismeri el az azonos nemű párok külföldön kötött házasságát, sőt 2012-ben még az új alkotmányba is belefoglalták, hogy a házasság intézménye egy férfi és egy nő között létrejött életközösség.

Steiner Kristóffal készült korábbi interjúnkat itt lehet elolvasni:

„Izraelben önmagam tudok lenni” – Kibic Magazin

A magyar celebek mindennapjaiból váltott át az izraeli körforgásba Steiner Kristóf, a Viva TV egykori műsorvezetője. Ma már főszerkesztő az Új Kelet című izraeli lapnál, szakácskönyve jelent meg, és ki sem látszik a munkából. Arról, hogy miként jutott idáig és pontosan hová tart, személyesen mesélt a Kibicnek.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp