Az önkormányzat bezáratta a Wesselényi utcai holokauszt-álmúzeumot

A mai napon az önkormányzat felszólítására bezárni kényszerült a Shoah Cellar álmúzeum. A helyben demonstráló civilek videóra rögzítették a bezárás eseményét.

Mint arról már korábban beszámoltunk az utóbbi időben zsidó szervezetek, civilek és egy önkormányzati képviselő is felléptek a Wesselényi utcában, a Dohány utcai zsinagóga közelében üzemelő holokauszt-álmúzeum bezáratásának érdekében.

Többfrontos küzdelem zajlik a Wesselényi utcai álmúzeum bezáratásának érdekében – Kibic Magazin

Zsidó szervezetek, önkormányzati képviselők és civilek is azt próbálják elérni, hogy ne működhessen tovább a Shoah Cellar néven üzemelő álmúzeum a Dohány utcai zsinagóga szomszédságában. A próbálkozások eddig nem sok eredménnyel jártak, a tiltakozók azonban nem szándékoznak feladni. A Shoah Cellar (Holokauszt Pince) elnevezésű álmúzeum körüli anomáliákról már mi is többször beszámoltunk.

Civilek kedd óta akcióztak a Shoah Cellar előtt, ahol szórólapokat osztogattak az arra járó turistáknak, hogy figyelmeztessék őket a pincehelyiséggel kapcsolatos anomáliákra. Ezzel szinte nullára sikerült csökkenti az álmúzeum látogatóinak számát.

A tegnap esti órákban a hely üzemeltetőjét, az izraeli Avner Friedmant a VII. kerületi rendőrségre vitték, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, miután az egyik civil aktivistára támadt. A rendőrségen az is kiderült, hogy Friedmannak nincs érvényes magyarországi tartózkodási engedélye.

A mai napon pedig az önkormányzat illetékesei is ellátogattak az álmúzeumnak helyt adó pincébe és, miután megvizsgálták a helyiséget, annak bezárásáról döntöttek.

ניצחנו!!!!! העירייה סגרה את המקום, וביטלה את חוזה השכרות של המקום. Győztünk! Az önkormányzat bezárta a helyet és törli a bérleti szerződést!!!Balázs Grosser Edina Schon Robert Frolich Sándor Friedmann jó csapat voltunk!

Geplaatst door Grosser Tamas op Vrijdag 31 augustus 2018

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp