Az önkormányzat bezáratta a Wesselényi utcai holokauszt-álmúzeumot

A mai napon az önkormányzat felszólítására bezárni kényszerült a Shoah Cellar álmúzeum. A helyben demonstráló civilek videóra rögzítették a bezárás eseményét.

Mint arról már korábban beszámoltunk az utóbbi időben zsidó szervezetek, civilek és egy önkormányzati képviselő is felléptek a Wesselényi utcában, a Dohány utcai zsinagóga közelében üzemelő holokauszt-álmúzeum bezáratásának érdekében.

Többfrontos küzdelem zajlik a Wesselényi utcai álmúzeum bezáratásának érdekében – Kibic Magazin

Zsidó szervezetek, önkormányzati képviselők és civilek is azt próbálják elérni, hogy ne működhessen tovább a Shoah Cellar néven üzemelő álmúzeum a Dohány utcai zsinagóga szomszédságában. A próbálkozások eddig nem sok eredménnyel jártak, a tiltakozók azonban nem szándékoznak feladni. A Shoah Cellar (Holokauszt Pince) elnevezésű álmúzeum körüli anomáliákról már mi is többször beszámoltunk.

Civilek kedd óta akcióztak a Shoah Cellar előtt, ahol szórólapokat osztogattak az arra járó turistáknak, hogy figyelmeztessék őket a pincehelyiséggel kapcsolatos anomáliákra. Ezzel szinte nullára sikerült csökkenti az álmúzeum látogatóinak számát.

A tegnap esti órákban a hely üzemeltetőjét, az izraeli Avner Friedmant a VII. kerületi rendőrségre vitték, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, miután az egyik civil aktivistára támadt. A rendőrségen az is kiderült, hogy Friedmannak nincs érvényes magyarországi tartózkodási engedélye.

A mai napon pedig az önkormányzat illetékesei is ellátogattak az álmúzeumnak helyt adó pincébe és, miután megvizsgálták a helyiséget, annak bezárásáról döntöttek.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp