Ilyen az, amikor 800 zsidó, muszlim és keresztény együtt énekli a szeretet dalát

Idén júniusban nagyjából 800 zsidó, keresztény és muszlim gyűlt össze Jeruzsálemben a Dávid-torony mellett, hogy elénekelje Bob Marley One Love című dalát.

Egy nyári éjszakán zsidók, muszlimom, keresztények, öregek és fiatalok gyűltek össze Jeruzsálem óvárosában a Dávid-torony mellett. A nagyjából 800 résztvevő azért érkezett ide, hogy közösen énekeljék el Bob Marley híres One Love című dalát. Az eseményt a Koolulam szervezte, egy olyan izraeli társadalmi projekt, amely akár 12 ezer embert is képes összegyűjteni, hogy aztán filmre vegye, amit együtt csinálnak.

Bob Marley dala június 14-én, öt perccel éjfél előtt csendült fel. Az időzítés nem volt véletlen, ekkor tért véget ugyanis a muszlim Ramadán ünnep. Az esemény az éppen Jeruzsálembe látogató indonéziai Kyai Haji Yahya Cholil Staquf ötlete volt, aki a világ legnagyobb muszlim szervezetének a Nahdlatul Ulamanak a főtitkára. Staquf kereste meg a Koolulam alapítóit, akik rögtön belementek, hogy egy történelmi helyszínen énekeljenek együtt emberek héber, arab és persze angol nyelven.

Az eseményre a jegyek hét perc alatt elfogytak. Miután a résztvevők megérkeztek a helyszínre a szervezők énekhangjuk szerint alt, szoprán és bariton csoportokra osztották fel őket. 45 percnyi gyakorlás után pedig már következhetett is a közös éneklés.

(ISRAEL21c)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp