Anne és Frank néven nyitottak pékséget Amszterdamban

Valakik jó ötletnek tartották, hogy a holland fővárosban Anne & Frank néven nyissanak meg egy pékséget. A nagy felháborodás miatt azonban a tulajdonosoknak hamar nevet kellett váltaniuk.

Roberto Barsoum és társa azt találták ki, hogy nyitnak egy pékséget Amszterdamban, nem messze attól a helytől, ahol Anne Frank és családja bujkált a holokauszt idején, és ahol most az Anne Frank Múzeum található. Barsoumék az új pékségének az Anne & Frank nevet választották, és bár sejtették, hogy valami nincs rendben a névadással, mégis túl vonzó volt számukra ahhoz, hogy lemondanak róla.

A pékség megnyitásának hírére azonban a friss zsömléért sorban álló tömegek helyett tiltakozók jelentek meg az üzletnél. A közösségi médiát pedig elárasztották a dühös kommentek. A tulajdonosok ezért úgy döntöttek, hogy megváltoztatják a pékségük nevét, bár nem igazán értették a tiltakozás okát, szerintük ugyanis ezzel nem éltek vissza Anne Frank emlékével.

(JTA)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp