A nagy áttörésre készül a zsidó-arab izraeli hip-hop duó

A ZooLod izraeli hip-hop duó tagjai ugyan teljesen más hátterű családból érkeztek, de ettől még remekül megértik egymást. Politikával nem foglalkoznak, az izraeli kisebbségi léttel viszont annál inkább.

Az etióp zsidó származású Teddy Neguse és a muszlim arab Anan Hafaga egy lodi középiskolában ismerkedtek össze, és kezdtek el együtt zenélni ZooLod néven. Kezdetben külön-külön írtak saját zenét és szöveget, amelyet aztán együtt adtak elő. De egy ideje már az alkotói folyamat is közösen zajlik.

A ZooLod: Teddy Neguse és Anan Hafaga

A ZooLod a nem szokványos összetétele ellenére nem foglalkozik politikával, legalábbis az izraeli-palesztin konfliktus egyáltalán nem szerepel a szövegeikben. A kisebbségi léttel járó nehézségek azonban már sokkal gyakrabban előfordulnak a témák között. A dalokat héberül írják és adják elő, az arab Hafaga szerint ez neki is jobban fekszik, ugyanis egy inkább héber nyelvű közegben nőtt fel.

A hip-hop duó egyelőre csak az underground zenei világban ismert. Az izraeli hip-hop azonban egyre népszerűbbé kezd válni, az elmúlt években egyre több fellépést szerveznek országszerte ebben a műfajban. Így a duó tagjai joggal reménykedhetnek abban, hogy nemsokára a ZooLod számára is elérkezhet a nagy áttörés ideje.

(ISRAEL21c)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp