Elismert embereket tett fekete listára egy jeruzsálemi hostel

A New York Times, Natalie Portman és Bernie Sanders is rajta van a Örökség Háza listáján. A vád szerint Izrael-gyűlölők és bűntetteket követtek el a zsidó nép ellen.

Jeruzsálem óvárosának egyik hostelje nemrég egy listát tett közzé azokról, akik szerinte gyűlölik Izraelt, és bűnöket követtek el a zsidó nép ellen. Ezzel akarták megszégyeníteni és nevetségessé tenni a felsorolt személyeket.

A jeruzsálemi Örökség Háza azt írja magáról, hogy otthonos és kényelmes szállást biztosít a zsidó turisták számára az Óváros szívében megfizethető áron. Elmondásuk szerint 60.000 vendégük volt 1985 óta.

A listát Jacob Kornbluh újságíró posztolta a Twitteren, és olyan figurák szerepelnek rajta, mint az amerikai komikus Jon Stewart, Bernie Sanders politikus, az Obama adminisztráció izraeli nagykövete Dan Shapiro és Bette Midler színésznő.

Egyes médiumokat is kitiltott a szállásadóhely. A Times of Israel, Haaretz, CNN és a New York Times, valamint a Rágalmazás-ellenes Liga és a zsidó reform mozgalom tagjai sem szívesen látott vendégek.

Jacob Kornbluh on Twitter

Apparently there’s a Sonei Yisrael (haters of Israel) list #smh

Az izraeli sajtó szarkazmussal reagált a listára. A Times of Israel újságírója Judah Ari Gross azt írta Twitter üzenetében, hogy „igazán szívás a számára, hogy nem szállhat meg az Örökség Házában”.

Judah Ari Gross on Twitter

Shucks, no Jerusalem Heritage House for me https://t.co/cSas6hnh6X

Amy Spiro a Jerusalem Posttól pedig azzal viccelődött, hogy Bette Midler, nyilván sírva könyörög a hostel ajtaja előtt, hogy engedjék be.

A Jewish Chronicle munkatársa, Daniel Sugarman válaszolt Spiro üzenetére, hogy jobb, ha csendben marad, ha csak nem akarja, hogy a Jerusalem Post is felkerüljön a listára.

Daniel Sugarman on Twitter

@AmySpiro SHHHH DO YOU WANT TO GET THE JERUSALEM POST ON THE LIST TOO

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp