Elismert embereket tett fekete listára egy jeruzsálemi hostel

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A New York Times, Natalie Portman és Bernie Sanders is rajta van a Örökség Háza listáján. A vád szerint Izrael-gyűlölők és bűntetteket követtek el a zsidó nép ellen.

Jeruzsálem óvárosának egyik hostelje nemrég egy listát tett közzé azokról, akik szerinte gyűlölik Izraelt, és bűnöket követtek el a zsidó nép ellen. Ezzel akarták megszégyeníteni és nevetségessé tenni a felsorolt személyeket.

A jeruzsálemi Örökség Háza azt írja magáról, hogy otthonos és kényelmes szállást biztosít a zsidó turisták számára az Óváros szívében megfizethető áron. Elmondásuk szerint 60.000 vendégük volt 1985 óta.

A listát Jacob Kornbluh újságíró posztolta a Twitteren, és olyan figurák szerepelnek rajta, mint az amerikai komikus Jon Stewart, Bernie Sanders politikus, az Obama adminisztráció izraeli nagykövete Dan Shapiro és Bette Midler színésznő.

Egyes médiumokat is kitiltott a szállásadóhely. A Times of Israel, Haaretz, CNN és a New York Times, valamint a Rágalmazás-ellenes Liga és a zsidó reform mozgalom tagjai sem szívesen látott vendégek.

Jacob Kornbluh on Twitter

Apparently there’s a Sonei Yisrael (haters of Israel) list #smh

Az izraeli sajtó szarkazmussal reagált a listára. A Times of Israel újságírója Judah Ari Gross azt írta Twitter üzenetében, hogy „igazán szívás a számára, hogy nem szállhat meg az Örökség Házában”.

Judah Ari Gross on Twitter

Shucks, no Jerusalem Heritage House for me https://t.co/cSas6hnh6X

Amy Spiro a Jerusalem Posttól pedig azzal viccelődött, hogy Bette Midler, nyilván sírva könyörög a hostel ajtaja előtt, hogy engedjék be.

A Jewish Chronicle munkatársa, Daniel Sugarman válaszolt Spiro üzenetére, hogy jobb, ha csendben marad, ha csak nem akarja, hogy a Jerusalem Post is felkerüljön a listára.

Daniel Sugarman on Twitter

@AmySpiro SHHHH DO YOU WANT TO GET THE JERUSALEM POST ON THE LIST TOO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp