Meztelenül táncoltak izraeliek egy volt koncentrációs táborban

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Két izraeli diákról készült videófelvétel, amelynek tanúsága szerint meztelenül táncoltak a lengyelországi Majdaneknél található koncentrációs táborban a hétvégén.

A táborban dolgozó munkások készítették a videót, majd az utazást szervező iskola azonnal hazaküldte a diákokat.

Ez az eset csupán az utolsó momentuma volt annak, hogy az izraeli diákok gyakran viselkednek ezeken a látogatásokon, írta a Haaretz. Tavaly Auschwitzban történt rongálás, valamint egyesek „Halál a baloldaliakra” felirattal lengettek zászlót a tömeggyilkosság helyszínén két éve.


Az izraeli Oktatási Minisztérium azt nyilatkozta az ügyben, hogy kellő szigorral kívánnak fellépni minden olyan viselkedés ellen, amely rontja ezeknek az utazásoknak a státuszát és megítélését. A diákok viselkedésének pedig komoly következményei lesznek.

Nem ez az első eset, amikor botrány lett a koncentrációs táborban elkövetett meztelenségből. 2015-ben a Simon Wiesenthal Központ tiltakozott egy ellentmondásos művészeti performance ellen, amikor a krakkói Kortárs Művészeti Múzeumban egy olyan videót mutattak be, amelyben egy csoport meztelen férfi és nő fogócskázott egy gázkamra-szerű épületben. A közfelháborodásnak köszönhetően a művet eltávolították a múzeumból, de később újra kiállították, illetve egy észt múzeumban is bemutatásra került, ám aztán onnan is el kellett tüntetni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp