Meztelenül táncoltak izraeliek egy volt koncentrációs táborban

Két izraeli diákról készült videófelvétel, amelynek tanúsága szerint meztelenül táncoltak a lengyelországi Majdaneknél található koncentrációs táborban a hétvégén.

A táborban dolgozó munkások készítették a videót, majd az utazást szervező iskola azonnal hazaküldte a diákokat.

Ez az eset csupán az utolsó momentuma volt annak, hogy az izraeli diákok gyakran viselkednek ezeken a látogatásokon, írta a Haaretz. Tavaly Auschwitzban történt rongálás, valamint egyesek „Halál a baloldaliakra” felirattal lengettek zászlót a tömeggyilkosság helyszínén két éve.


Az izraeli Oktatási Minisztérium azt nyilatkozta az ügyben, hogy kellő szigorral kívánnak fellépni minden olyan viselkedés ellen, amely rontja ezeknek az utazásoknak a státuszát és megítélését. A diákok viselkedésének pedig komoly következményei lesznek.

Nem ez az első eset, amikor botrány lett a koncentrációs táborban elkövetett meztelenségből. 2015-ben a Simon Wiesenthal Központ tiltakozott egy ellentmondásos művészeti performance ellen, amikor a krakkói Kortárs Művészeti Múzeumban egy olyan videót mutattak be, amelyben egy csoport meztelen férfi és nő fogócskázott egy gázkamra-szerű épületben. A közfelháborodásnak köszönhetően a művet eltávolították a múzeumból, de később újra kiállították, illetve egy észt múzeumban is bemutatásra került, ám aztán onnan is el kellett tüntetni.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp