A palesztinok kizáratnák Izraelt az ENSZ-ből a nemzetállami törvény miatt

A Külügyminisztérium és az Egyesült Nemzetek izraeli küldöttsége arra készül, hogy megakadályozzon egy palesztin akciót, melynek célja Izrael felfüggesztesé vagy végleges eltávolítása az ENSZ-ből a vitatott nemzetállami törvény fényében, számolt be az izraeli Ynet hírportál kedden.

A palesztinok azzal fognak érvelni, hogy Izrael figyelmen kívül hagyja az ENSZ Biztonsági Tanácsának állásfoglalásait, az Egyesült Nemzetek Alapokmányát, és apartheidre ösztönöz a nemzetállami törvényen keresztül.

Izraeli tisztviselők szerint a palesztinok lépései hasonlóak az Apartheid-érabeli Dél-Afrikával szemben alkalmazottakkal. Dél-Afrika ENSZ-tagságát akkor évekre felfügesztették.

Ahhoz, hogy Izraelt ideiglenesen felfüggesszék vagy végleg kizárják az ENSZ-ből a palesztinoknak a Közgyűlés kétharmadának jóváhagyására van szüksége és további kilenc szavazatra az ENSZ Biztonsági Tanácsa tagjaitól, beleértve az öt állandó tagot, az Egyesült Államokat, Oroszországot, Kínát, Nagy-Britanniát és Franciaországot.

A teljes cikk itt olvasható:

A palesztinok kizáratnák Izraelt az ENSZ-ből a nemzetállami törvény miatt

ujkelet.live A Külügyminisztérium és az Egyesült Nemzetek izraeli küldöttsége arra készül, hogy megakadályozzon egy palesztin akciót, melynek célja Izrael felfüggesztesé vagy végleges eltávolítása az ENSZ-ből a vitatott nemzetállami törvény fényében, számolt be az izraeli Ynet hírportál kedden. A palesztinok azzal fognak érvelni, hogy Izrael figyelmen kívül hagyja az ENSZ Biztonsági Tanácsának állásfoglalásait, az Egyesült Nemzetek Alapokmányát, és apartheidre ösztönöz a nemzetállami törvényen keresztül.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp