Következik:  
Elul 9, 5778 · 2018. augusztus 19, vasárnap

96 éves holokauszt-túlélő a death metál új sztárja

Sokan vágyunk arra, hogy idős korunkban is aktívak tudjunk maradni. A 96 éves Inge Ginsberg esete példaként szolgálhat mindannyiunk számára.

A dalszövegíró és holokauszt-túlélő Ginsberg ugyanis idős korában kezdett death metal együttesben énekelni. Először a Got Talent svájci kiadásában tűnt fel az idős asszony, aki azóta kétlaki életet él: New York és Svájc között ingázik. Inge nem csak a hangjával és előadó-tehetségével járult hozzá az együttese sikeréhez, hanem a verseivel is, amelyek a dalok szövegeit adják. A fő inspirációi között olyan komoly témákat találunk, mint a halandóság, a magány és a Föld bolygó elpusztítása.

93yo Metal Grandma Holocaust Survivor Spy! “Totenköpfchen” (Laugh at Death) -Swiss Eurovision 2015

Inge & the TritoneKings “Totenköpfchen” Inge Ginsberg survived the Holocaust and became a spy for the Americans during WWII, smuggling arms to fight the Nazis. She married a composer and they wrote songs together in the 40’s and 50’s that were sung by Nat King Cole, Dean Martin, Doris Day, and Rosemary Clooney, among others.

Ginsbergre a New York Times egyik dokumentumfilmese, Leah Galant is felfigyelt, és Death Metal nagyi címmel filmet készített az asszonyról. Ginsberg meglepő látványt nyújt egy metál zenekar énekeseként, de nem csupán magamutogatásról szólnak a fellépései. Az öregedés és a halál árnyékában születő dalok az élet értékére hívják fel a figyelmet. Galant szerint Ginsberg története egy olyan nőről szól, aki újszerű utat fedezett fel ahhoz, hogy hallathassa a hangját.

How a Holocaust Survivor Became ‘Death Metal Grandma’ | Op-Docs

Many of us hope to remain active as we age – and in Inge Ginsberg we’ve found a new role model. A 96-year-old poet, songwriter and Holocaust survivor, Ginsberg started singing death metal late in life, a story told in this week’s Op-Doc, Leah Galant’s “Death Metal Grandma.”

Ginsberg 1922-ben született, Ausztriában nőtt fel. A 2-dik világháborúban Svájba szökött, ahol menekülttáborban helyezték el. A háború után a férjével, Otto Kollmannal Hollywoodba költözött, hogy új életet kezdjen. Számos népszerű énekes – Nat King Cole, Doris Day, Dean Martin – számára szereztek zenét.

Ginsberg később is írt dalszövegeket és verseket, és új utakat keresett a közönséghez. Nagy kérdés volt a számára, hogyan hívja fel magára a figyelmet egy olyan társadalomban, ahol az idős nőket érdektelennek tartják?

93 évesen a death metálban találta meg a megoldást.

Opinion | Death Metal Grandma

I first met Inge Ginsberg, the96-year-old who’s recently become something of a death metal music icon, on a sunny August afternoon at her home two hoursupstate from New York City. I’d half expected to see a place filled with Metallica paraphernalia, but it was nothing like that.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Facebook 0
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp