Amerikai elismerés a magyarországi zsidó temetők helyreállításáért

A magyarországi zsidó temetők felújítása érdekében tett magyar kormányzati erőfeszítéseket méltatja az Örökség Alapítvány a Zsidó Temetők Megőrzéséért (HFPJC) nevű, New York-i székhelyű szervezet.

Orbán Viktor sajtófőnökéhez, Havasi Bertalanhoz eljuttatott dokumentum szerint a magyar származású amerikai ortodox zsidó közösségek elismerésüket fejezik ki a magyar kormánynak, hogy támogatta magyarországi zsidó temetők felújítását.

A közleményből kiderül, hogy HFPJC szorosan együttműködhetett a magyar kormány képviselőivel, miután a kormány nagy hangsúlyt helyez a zsidó temetők állapotának megőrzésére. Kiemelik: a HFPJC az elmúlt két évtizedben nagy figyelmet szentelt a kelet-európai zsidó temetők felújítására, és eddig több mint 300 temető felújításához járult hozzá.

Nemsokára jöhet a zsidó temetők rekonstrukciós programja – Kibic Magazin

A Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) még a tavasz előtt kiírhatja a zsidó temetők rekonstrukciós programjáról szóló pályázatot, amelyre a kormány tavaly év végén fél milliárd forintot biztosított. Ülésezett a Zsidó Közösségi Kerekasztal.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp