Börtönben marad az egyik legismertebb német holokauszttagadó

Ursula Haverbeck 1963-ban Vlothóban megalapította a Collegium Humanum nevű szervezetet, amely a holokauszttagadók gyűjtőhelye volt.

Folytatnia kell szabadságvesztés büntetése letöltését Németország egyik legismertebb holokauszttagadójának, Ursula Haverbecknek.

A szövetségi alkotmánybíróság elutasította a 83 éves nő alkotmányjogi panaszát, amelyben a többszörösen büntetett holokauszttagadó a véleményszabadságra hivatkozva támadta meg az ellene az egyik ügyében, 2016 novemberében a Verden városi bíróságon hozott ítéletet.

Az alkotmánybíróság közleménye szerint a holokauszt tagadása bizonyítottan hamis tényállítás, amelyet a panaszos az ügyében eljáró bíróságok megállapítása alapján szándékosan tett, mindez pedig nem fér össze a véleményalkotásnak és a vélemények terjesztésének az alaptörvényben garantált szabadságával. Ezért nincs helye a panasznak, és a panaszosnak le kell töltenie jogerősen kiszabott büntetését.

Ursula Haverbecket két év szabadságvesztésre ítélte a verdeni bíróság egy szélsőjobboldali folyóiratban közölt cikkekben tett holokauszttagadó állítások miatt. A döntést az idén februárban megerősítette a cellei tartományi felsőbíróság, az ítélet így jogerőssé vált. Az elítélt májusban kezdte meg a büntetés letöltését.

Ursula Haverbecket többször elítélték már holokauszttagadás miatt, de börtönbe most került először. Szélsőjobboldali körökben ismert honlapján “a történelem felülvizsgálatának” képviselőjeként és az “igazság rendíthetetlen harcosaként” mutatkozik be. Férjével, az 1999-ben elhunyt szélsőjobboldali aktivista Werner Georg Haverbeckkel 1963-ban Vlothóban megalapította a Collegium Humanum nevű szervezetet, amely a holokauszttagadók gyűjtőhelye volt. A szervezetet 2008-ban betiltották.

Börtönbe megy a náci nagymama – Kibic Magazin

Holokauszttagadás miatt 14 hónap börtönre ítélt egy német bíróság egy 89 éves asszonyt. A gyakran csak a náci nagymama emlegetett Ursula Haverbecket már

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp