Az ortodox zsidók 91,6%-a elégedett Trumppal

Az amerikai Ami Magazine felmérése szerint a 263 válaszadó más-más politikai beállítottságú volt. 34,6%-uk republikánus szimpatizáns, 29,3%-uk nem szavazott senkire, 28,9%-uk demokrata-párti és 7,2%-uk független volt.

Egy új közvéleménykutatás szerint a New Yorkban, New Jersey-ben és Connecticutban élő ortodox zsidók 91,6%-a úgy véli, Trump elnök „jól teljesít” pozíciójában.

Jake Turx, az Ami Magazine Fehér házi tudósítója szerint több magyarázat van a fenti eredményre. Szerinte Trump és az ortodox zsidók közötti szimpátia alapja, hogy fontos számukra a hűség abban az értelemben, hogyha érzik valakinek a támogatását, akkor ők ezt viszonozni fogják. Turx kiemeli, hogy az ortodox zsidók között is sok volt a kritikus hang az új elnökkel szemben a megválasztásakor, de ezek a kritikák mára elcsendesedtek.

Donald Trump

„Jeruzsálem fővárossá nyilvánítása és a legnagyobb amerikai kóser húsfeldolgozó tulajdonosának, Sholom Rubashkinnak a 27 éves börtönbüntetése alól való felmentése után pedig az elégedetlenkedők teljesen eltűntek”, tette hozzá. Turx szerint az ortodox zsidók közül sokan Trump-támogatók lettek, mások pedig csak felhagytak a kritikával, mivel látják, hogy az elnök gesztusokat tesz a közösség felé.

A közvéleménykutatás eredményei azt mutatják, hogy az ortodox zsidók 60%-a úgy véli, Trump nagyszerű munkát végez mind a gazdaság, mind a külpolitika területén, míg 25%-uk szerint csak a gazdaságban, 15%-uk szerint pedig a külpolitikában.

A legtöbb válaszadó (82,4%) azt tervezi, hogy 2020-ben Trumpra szavaz majd, és csak 17,6%-uk ellenezné az újraválasztását.

POLL: 91.6% Of Orthodox Jews Find Trump Satisfactory or Very Satisfactory

According to a new poll released by Ami Magazine, an international magazine catering to the Jewish community, 91.6% of Orthodox Jews from the tri-state area of New York, New Jersey, and Connecticut approve of President Trump as “satisfactory” or “very satisfactory.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp