Az ortodox zsidók 91,6%-a elégedett Trumppal

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Az amerikai Ami Magazine felmérése szerint a 263 válaszadó más-más politikai beállítottságú volt. 34,6%-uk republikánus szimpatizáns, 29,3%-uk nem szavazott senkire, 28,9%-uk demokrata-párti és 7,2%-uk független volt.

Egy új közvéleménykutatás szerint a New Yorkban, New Jersey-ben és Connecticutban élő ortodox zsidók 91,6%-a úgy véli, Trump elnök „jól teljesít” pozíciójában.

Jake Turx, az Ami Magazine Fehér házi tudósítója szerint több magyarázat van a fenti eredményre. Szerinte Trump és az ortodox zsidók közötti szimpátia alapja, hogy fontos számukra a hűség abban az értelemben, hogyha érzik valakinek a támogatását, akkor ők ezt viszonozni fogják. Turx kiemeli, hogy az ortodox zsidók között is sok volt a kritikus hang az új elnökkel szemben a megválasztásakor, de ezek a kritikák mára elcsendesedtek.

Donald Trump

„Jeruzsálem fővárossá nyilvánítása és a legnagyobb amerikai kóser húsfeldolgozó tulajdonosának, Sholom Rubashkinnak a 27 éves börtönbüntetése alól való felmentése után pedig az elégedetlenkedők teljesen eltűntek”, tette hozzá. Turx szerint az ortodox zsidók közül sokan Trump-támogatók lettek, mások pedig csak felhagytak a kritikával, mivel látják, hogy az elnök gesztusokat tesz a közösség felé.

A közvéleménykutatás eredményei azt mutatják, hogy az ortodox zsidók 60%-a úgy véli, Trump nagyszerű munkát végez mind a gazdaság, mind a külpolitika területén, míg 25%-uk szerint csak a gazdaságban, 15%-uk szerint pedig a külpolitikában.

A legtöbb válaszadó (82,4%) azt tervezi, hogy 2020-ben Trumpra szavaz majd, és csak 17,6%-uk ellenezné az újraválasztását.

POLL: 91.6% Of Orthodox Jews Find Trump Satisfactory or Very Satisfactory

According to a new poll released by Ami Magazine, an international magazine catering to the Jewish community, 91.6% of Orthodox Jews from the tri-state area of New York, New Jersey, and Connecticut approve of President Trump as “satisfactory” or “very satisfactory.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp