Ötvenezren tüntettek Tel-Avivban a zsidó nemzetállam törvény ellen

A becslések szerint legalább 50 ezer ember gyűlt össze a tel-avivi Rabin téren szombat este izraeli és drúz zászlókat lengetve és egyenlőséget követelve, tiltakozásul az ellentmondásos zsidó nemzetállami törvény ellen.

A tüntetés kulcsfontossági szervezői a drúz közösség vezetői voltak.

A drúz közösség tagjai, akik az arab izraeliekkel ellentétben katonai szolgálatot teljesítenek az izraeli hadseregben, felháborodásukat fejezték ki a törvény rendelkezéseivel kapcsolatban, mondván, hogy az másodosztályú polgárokká fokozza őket.

“Az állam felé mutatott korlátlan hűségünk ellenére az állam nem tekint minket egyenlőnek,” mondta Muafak Tarif sejk az izraeli drúz közösség szellemi vezetője a tüntetőkhöz szólva.

Shachiv Shnaan a Munkapárt egykori képviselője, a drúz közösség tagja, aki elvesztette fiát, Kamil Shnaant (22) egy terrortámadás során a Templom-hegyen Jeruzsálemben, megindító beszédet mondott a tömegnek, a törvényt kritizálva.

A teljes cikk itt olvasható:

50.000 ember vett részt a drúz közösség által szervezett tüntetésen Tel-Avivban a zsidó nemzetállam törvény ellen

ujkelet.live A becslések szerint legalább 50 ezer ember gyűlt össze a tel-avivi Rabin téren szombat este izraeli és drúz zászlókat lengetve és egyenlőséget követelve, tiltakozásul az ellentmondásos zsidó nemzetállami törvény ellen. A tüntetés kulcsfontossági szervezői a drúz közösség vezetői voltak.

Kapcsolódó cikkünk:

Felháborodtak az Izraelhez lojális drúzok a nemzetállam törvény miatt – Kibic Magazin

Az izraeli drúz kisebbség vezetői a legfelsőbb bíróságnál tiltakoznak a múlt héten elfogadott zsidó nemzetállam törvény miatt. A kormányban olyan

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp