Következik: 

Svát 10, 5779 · 2019. január 16, szerda
Menu

Ötvenezren tüntettek Tel-Avivban a zsidó nemzetállam törvény ellen

A becslések szerint legalább 50 ezer ember gyűlt össze a tel-avivi Rabin téren szombat este izraeli és drúz zászlókat lengetve és egyenlőséget követelve, tiltakozásul az ellentmondásos zsidó nemzetállami törvény ellen.

A tüntetés kulcsfontossági szervezői a drúz közösség vezetői voltak.

A drúz közösség tagjai, akik az arab izraeliekkel ellentétben katonai szolgálatot teljesítenek az izraeli hadseregben, felháborodásukat fejezték ki a törvény rendelkezéseivel kapcsolatban, mondván, hogy az másodosztályú polgárokká fokozza őket.

“Az állam felé mutatott korlátlan hűségünk ellenére az állam nem tekint minket egyenlőnek,” mondta Muafak Tarif sejk az izraeli drúz közösség szellemi vezetője a tüntetőkhöz szólva.

Shachiv Shnaan a Munkapárt egykori képviselője, a drúz közösség tagja, aki elvesztette fiát, Kamil Shnaant (22) egy terrortámadás során a Templom-hegyen Jeruzsálemben, megindító beszédet mondott a tömegnek, a törvényt kritizálva.

A teljes cikk itt olvasható:

50.000 ember vett részt a drúz közösség által szervezett tüntetésen Tel-Avivban a zsidó nemzetállam törvény ellen

ujkelet.live A becslések szerint legalább 50 ezer ember gyűlt össze a tel-avivi Rabin téren szombat este izraeli és drúz zászlókat lengetve és egyenlőséget követelve, tiltakozásul az ellentmondásos zsidó nemzetállami törvény ellen. A tüntetés kulcsfontossági szervezői a drúz közösség vezetői voltak.

Kapcsolódó cikkünk:

Felháborodtak az Izraelhez lojális drúzok a nemzetállam törvény miatt – Kibic Magazin

Az izraeli drúz kisebbség vezetői a legfelsőbb bíróságnál tiltakoznak a múlt héten elfogadott zsidó nemzetállam törvény miatt. A kormányban olyan

 

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp