Facebook-ügy: nem tiltja törvény a holokauszt tagadást Amerikában

Zuckerberg nemrég tett kijelentései aggodalmat váltottak ki az amerikai zsidó szervezetek és a német kormány körében. Ez utóbbi emlékeztette a Facebook-vezért, hogy országukban tilos a holokauszt-tagadás.
A Facebook legújabb döntése komoly kérdéseket vet fel a szólásszabadsággal kapcsolatban. A vállalat ugyanis tolerálná a holokauszt tagadó posztokat a platformján.

A Facebook engedélyezi, hogy olyan „nem megfelelő” tartalmak maradjanak a site-on, amelyek még nem tekinthetők gyűlöletbeszédnek, mondta Mark Zuckerberg, a Facebook ügyvezetője egy korábbi interjúban. Ezt a döntést más Facebook vezetők is megerősítették az elmúlt napokban.

Paul Packer, a Külföldi Amerikai Örökségvédelmi Bizottság elnöke azonban vitatta a cég döntését. Azzal érvelt, hogy a holokauszt tagadás tilos Németországban és Franciaországban is, ahol a Facebook blokkolja is ezeket a tartalmakat. Szerinte a cégnek ugyanígy kellene eljárnia az USA-ban. A Facebook-vezért szerint azonban ez csupán arról szól, hogy tiszteletben tartják a helyi törvényeket, de a céges standard ettől még nem változik.

„A holokauszt-tagadást nem tiltják az amerikiai törvények, ezért felesleges lenne ilyen megszorításokat alkalmaznunk itt”, mondta a Facebook szóvivője.

Packer erre azt válaszolta, hogy a Facebook Európában bizonyította, hogy képes harcolni a holokauszt-tagadás ellen, és még akkor is, ha a törvények ezt nem írják elő, Amerikában is ezt kellene tennie.

Zuckerberg bejelentése aggodalmat váltott ki az amerikai zsidó szervezetek körében és Németországban is.

Németországban törölnie kell a Facebook-nak a holokauszttagadó kommenteket – Kibic Magazin

A Facebook-nak igazodnia kell a német törvényekhez, amelyek tiltják a holokauszt-tagadást, jelentette be a berlini Igazságügyi Minisztérium, miután Mark Zuckerberg azt nyilatkozta, hogy a platformján nem fogják törölni az ilyen jellegű kommenteket. Zuckerberg megjegyzései sokak felháborodását váltotta ki, amiért nem próbálja megállítani a gyűlöletbeszédet.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp