Mostantól hivatalosan is Milton Friedman az EMIH egyetemének neve

Az Országgyűlés július végén elfogadta a Zsigmond Király Egyetem névváltoztatási kérelmét, így az Egyetem ettől kezdve hivatalosan is a Milton Friedman nevet használja.

A magyar-zsidó származású tudósról elnevezett intézmény új fenntartója az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH). Az Egyetem nem csak nevében újul meg: a munkaerőpiaci igényekhez igazítja képzéseit, új, hiánypótló szakokat indít, ezzel piacképes tudáshoz segíti hallgatóit.

Az Egyetem július 26. és augusztus 6. között várja a pótfelvételire jelentkező hallgatókat.

Az intézményben új képzések is indulnak olyan területeken, ahol jelentős hiány van megfelelő tudással rendelkező szakemberekből.

Már elérhető a Miltonon a sportlétesítmény-menedzsment szakképzés és a közösségszervező alapszak, illetve a hamarosan induló szociális gondozó-, online pénzügy-számvitel-, digitális szerkesztő képzések, továbbá a Budapesten egyedülálló magánpilóta-képzés.

A fenntartó és az intézmény vezetése az Egyetem átalakításával, egymástól jól elkülönült, ugyanakkor hatékonyan együttműködni tudó szervezeti egységeket hoz létre. Létrejön a Gazdaságtudományi és Informatikai Kar, a Társadalomtudományi Kar, a Pedagógusképző Kar és a Hittudományi Kar.

Unikálisat kell nyújtanunk a többi egyetemhez képest – Kibic Magazin

Valódi értelmiségieket kívánnak képezni, de elsődleges szempont lesz, hogy a tudás gyakorlatorientált legyen. Figyelni kívánnak a munkaerőpiac visszajelzéseire, és az átlagnál jobban akarják mentorálni a tanulóikat. Interjú dr. Szatmári Péterrel, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség által nemrég megvásárolt Milton Friedman Egyetem megbízott rektorával tervekről, az egyetem átalakulásáról, digitalizációról.

A Milton, az üzleti igényekhez igazodva, számos új szak indítását tervezi, például kereskedelmi, marketing és turisztikai területen. A tervek között szerepelnek szociális-, valamint művészetközvetítő kurzusok. A Pedagógusképző Karon első lépésként a közgazdasági képzésekhez kapcsolódó közgazdásztanár képzés, majd a kiépülő infrastruktúrára alapozva óvodapedagógus és tanító képzést indul.

A szeptemberben induló miltonos alap- és mesterszakokra, valamint felsőoktatási szakképzésekre már az idei pótfelvételi eljárásban is lehet jelentkezni. A pótfelvételin – amelyben az intézmény még Zsigmond Király Egyetem (ZSKE) néven szerepel – egyetlen szak jelölhető meg, egyetlen intézményben, és kizárólag önköltséges képzési formára felvételizhetnek azok, akiket sehová sem vettek fel vagy nem vettek részt a normál felvételi eljárásban.

 

Köves Slomó: A zsidóság nem gettóidentitás – Kibic Magazin

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija szerint az asszimilált zsidóság megszólításában a chabad a legsikeresebb itthon és a világon mindenütt, mivel tartalmas, hiteles és pozitív közösségi élményt kínálnak, és nem vizezik fel a tartalmat. A Milton Friedman egyetem megvásárlásával pedig az volt a céljuk, hogy egy zsidó fiatalnak ne kelljen választania a világi érdeklődése és a vallási identitása között.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp