Izraeli gyógyszer segíthet a gyógyíthatatlannak hitt Crohn betegségen

A kutatások szerint az RHB-104 nevű készítmény, amelyet egy izraeli gyógyszeripari gyárban fejlesztettek ki, paradigmaváltást hozhat ennek az emésztőrendszeri betegség kezelésében.

A RedHill Biopharma nevű cég bejelentette, hogy a gyógyszer utolsó fázisú tesztelése pozitívan zárult.

A gyógyszeripari vállalat a súlyos gyulladásos tünetekkel járó Crohn-betegség kezelésére fejlesztette ki az RHB-104 nevű készítményt. Eddig a Crohn-betegségnek nem volt ellenszere.

A gyógyszert szájon át kell bevenni, és háromféle antibiotikumot tartalmaz. A hipotézis szerint ugyanis a Crohn-betegséget bakteriális fertőzés okozza.

Az RHB-104-gyel kezelt páciensek jelentős javulást mutattak. „A tesztek szerint a gyógyszer biztonságos, és jól tolerálja az emberi szervezet”, mondta Ira Kalfus, a RedHill orvosigazgatója.

David Graham professzor, az RHB-104 kutatócsoport vezetője szerint a gyógyszer paradigmaváltást jelentene a betegség kezelésében, amely eddig egy krónikus, elhúzódó és gyógyíthatatlan kórnak számít.

A gyógyszer amerikai forgalmazásához azonban még további klinikai tesztek szükségesek.

2017-ben 1,5 millió embert diagnosztizáltak világszerte ezzel a betegséggel. A GlobalData számításai szerint a kórban szenvedők gyógykezelése több mint 10 milliárd dollárba kerül.

Redhill’s drug for Crohn’s disease shows positive results – study

RedHill Biopharma Ltd. said on Monday that a late stage clinical trial of its drug to treat Crohn’s disease found the medication to have positive safety and efficacy results. The biopharmaceutical firm said that the results “demonstrated superiority of RHB-104 over a placebo in achieving remission at week 26,” the company said in a statement.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp