Abbász vendégül látta az izraeli katonákat pofozó Tamimit

A Palesztin Hatóság elnöke, Mahmúd Abbász vasárnap Ahed Tamimit “a palesztin harc modelljének” nevezte, röviddel azután, hogy az izraeli katonákat pofozó és lökdöső provokátor lányt kiengedték a börtönből.

A 17 éves Ahed és anyja, Nariman, akit szintén elzárással büntettek, ma reggel szabadultak, első útjuk Jasszer Arafat sírjához  vezetett Rámalláhban, majd találkoztak Abbásszal és végül hazatértek Nabi Szaleh faluba, ahol nagy ünnepséggel fogadták őket.

Palestine in the US on Twitter

Crying Palestinian teen Ahed Tamimi back in parent’s arms after being freed from the Israeli prison #Palestine #Freedom #AhedTamimi 🇵🇸🇵🇸 https://t.co/7qMDyadjxR

“A palesztin lány, Ahed Tamimi a palesztin harc modellje, melyet a szabadságért, függetlenségért és független palesztin államunk létrehozásáért folytatunk,” – mondta Abbász a Wafa palesztin hírügynökség szerint. Az elnök továbbá hangsúlyozta, hogy az erőszakmentes ellenállás, amit Ahed képvisel, ideális és létfontosságú fegyvernek bizonyult az izraeli megszállás elnyomásával szemben.

חדשות עשר on Twitter

הטלוויזיה הפלסטינית: אבו מאזן קיבל את פניהן של עהד תמימי ואימה, נרימאן תמימי, במוקטעה שבראמאללה @GershoniOr

Megjegyzése a Palesztin Hatóság elnöki főhadiszállásán, Rámalláhban, a Mukatában hangzott el, ahol vendégül látta a Tamimi családot.

Ezt követően Tamimiékat több száz támogató és újságíró fogadta Nabi Szalehban.

Az első nyilvános nyilatkozatában Ahed köszönetet mondott támogatóinak és azt mondta, boldogsága nem teljes, mert a többieket még börtönben tartja a megszálló. Kijelentette, hogy az ellenállás folytatódik a megszállás végéig és Jeruzsálem Palesztina fővárosa és az is marad.

Recep Tayyip Erdoğan török elnök telefonon üdvözölte Ahedet, dicsérve bátorságát és harc iránti elkötelezettségét.

A teljes cikk itt olvasható.

Abbász vendégül látta Ahed Tamimit, akit a palesztin harc modelljének nevezett

ujkelet.live A Palesztin Hatóság elnöke, Mahmúd Abbász vasárnap Ahed Tamimit “a palesztin harc modelljének” nevezte, röviddel azután, hogy az izraeli katonákat pofozó és lökdöső provokátor lányt kiengedték a börtönből. A 17 éves Ahed és anyja, Nariman, akit szintén elzárással büntettek, ma reggel szabadultak, első útjuk Jasszer Arafat sírjához vezetett Rámalláhban, majd találkoztak Abbásszal és végül hazatértek Nabi Szaleh faluba, ahol nagy ünnepséggel fogadták őket.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp