“Ugyanazt tesszük Isten teremtményeivel, amit a nácik tettek velünk”

Natalie Portman a húsfogyasztás és a Holokauszt párhuzamba állításával kampányol.

“Ugyanazt tesszük Isten teremtményeivel, amit a nácik tettek velünk”

Az amerikai színésznő egy kampányvideóban Isaac Bashevis Singer Nobel-díjas író Shosha című  jiddis nyelvű regényéből idéz. Singer a náci terjeszkedés elől menekült Lengyelországból az Egyesült Államokba még 1935-ben.

Amíg az emberek ártatlan teremtmények vérét ontják, addig nem lesz béke, nem lesz szabadság, és nem lesz harmónia” – teszi hozzá a színésznő.

A videót a PETA nevezetű, az állatok jogait védő, világméretű szervezet posztolta arra hivatkozva, hogy idézetei egy zsidó írótól származnak. Ugyanis 2009-ben a német legfelsőbb bíróság egyszer már betiltotta a szervezet hasonló párhuzamokkal manipuláló médiakampányát. Akkor a PETA a “Holokauszt a tányérodon” kampány keretében hasonlította össze a népirtást az állatok fogyasztásával olyan durva plakátokon, amiket még erős idegzetű olvasóinknak sem ajánlunk megtekinteni.

Natalie Portman legutóbb azzal okozott botrányt, hogy nem volt hajlandó Izraelben átvenni a “zsidó Nobel díjat”, mert “nem akarta támogatásáról biztatni Netanjahut”, korábban pedig kijelentette, hogy a zsidók túl sokat foglalkoznak a Holokauszttal.

Kapcsolódó cikkeink:

Natalie Portman elmondta, miért nem akarja átvenni Izraelben a Genezis-díjat – Kibic Magazin

Natalie Portman izraeli származású amerikai színésznő közleményben részletezte, miért nem veszi át a zsidó Nobel-díjnak is nevezett, kétmillió dollárral járó Genezis-díjat.

Natalie Portman: A zsidóság túl sokat foglalkozik a holokauszttal – Kibic Magazin

Portman mindig is büszkén vallott zsidó gyökereiről, kiállt hazája mellett, de az utóbbi időben kritikusan szemléli az izraeli jobboldali kormány és Benjámin Netanjahu miniszterelnök tevékenységét. Az sem véletlen, hogy a palesztinokkal való kiegyezést, a két önálló állam megoldását sürgető Amos Oz regényéből készített filmet.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp