Tüntetők állták el Orbán konvojának útját a Jad Vasem kijáratánál

Orbán Viktor izraeli látogatását délután a jeruzsálemi Jad Vasem holokauszt emlékközpontban folytatta, ahová az Amnesty International szervezett tüntetést a magyar miniszterelnök látogatása ellen.

Orbán Viktor ma délután a Jad Vasemben folytatta izraeli látogatását, ahol megtekintette a jeruzsálemi holokauszt emlékközpont kiállítását és emlékkoszorút helyezett el az áldozatok emléke előtt tisztelegve. A helyszínre az Amnesty International emberjogi szervezet hirdetett meg tüntetést, miután a Jad Vasem vezetősége visszautasította azon követelésüket, hogy mondják le Orbán látogatását.

Orbán Viktor és Lévai Anikó a Jad Vasemben

Az Amnesty szerint a magyar miniszerelnök egy diktátor, aki semmibe veszi az emberi jogokat és antiszemita kampányt folytat Soros György ellen. Ezért levélben fordultak a Jad Vasem igazgatójához, hogy mondják le Orbán Viktor látogatását. A Jad Vasem válaszul azt közölte, hogy a magyar miniszerelnök Izrael Állam vendége, és a Jad Vasem mindig fogadja az állam vendégeit azok izraeli programjának megfelelően, amelyért a külügyminisztérium a felelős.

Az emberjogi szervezet ezután döntött úgy, hogy tüntetést szervez a Jad Vasemhez. A magyar kormányfő konvoját az intézet kijáratánál nagyjából 20 tüntető állította meg, akik között holokauszt-túlélők is voltak. A demonstrálók héber és magyar nyelvű táblákat tartottak és szégyenletesnek nevezték Orbán látogatását.

גלצ on Twitter

עשרות מפגינים חוסמים את שיירתו של ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן ביציאה מיד ושם https://t.co/Ciy7Dv9dZT

Orbán Viktor korábban Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel, Reuven Rivlin államelnökkel és David Lau izraeli főrabbival is találkozott. Orbán a találkozók során többek között arról is beszélt, hogy Magyarországon továbbra is zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben.

Netanjahu a magyar nagykövetség Jeruzsálembe költöztetésére szeretné rávenni Orbánt – Kibic Magazin

Benjamin Netanjahu azt reméli, rá tudja majd beszélni a ma Izraelbe látogató Orbán Viktort arra, hogy a magyar nagykövetséget Jeruzsálembe költöztesse.

(Ynet)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp