TEV: Antiszemita provokátornak nincs helye a közmédia élén!

A Tett és Védelem Alapítvány (TEV) levélben fordult a Médiatanács elnökéhez és az MTVA vezetéséhez, arra kérve őket, hogy bírálják felül Siklósi Beatrix kinevezését az M5 Kulturális csatornájának élére. A TEV megdöbbenéssel értesült a kiábrándító hírről, hogy a közismert antiszemita provokátort ismét olyan pozícióba helyezték, amelynek betöltésére minden szempontból alkalmatlan a TEV megítélése szerint. 

A TEV szerint az MTVA egyik legfontosabb küldetése a nemzeti egység megjelenítése, erősítése. Ehhez képest úgy vélik, hogy a közmédia egyik kulcsfontosságú pozíciójába most egy olyan embert neveztek ki, akinek korábbi tevékenysége miatt már számos kritika érte az MTVA-t.

Rasszista vicceket posztol az MTVA főtanácsadója

Rasszista viccek, a hunhírről és a kurucinfóról származó bejegyzések a “cigókról” és a “holoagymosásról” – többek között ezek találhatók Siklósi Beatrix Facebook-oldalán, aki jelenleg az MTVA elnökének kulturális főtanácsadója és a Táncsics-díj kuratóriumának tagja. A hvg.hu cikke emlékeztet, hogy Siklósi azután távozott botrányos körülmények közt a köztévétől, miután meghívta az Éjjeli menedék című műsorba David Irving közismerten zsidógyűlölő történészt.

Siklósi Beatrix 2003-ban, az Éjjeli Menedék című műsor szerkesztőjeként, meghívta David Irvinget, a holokauszttagadás miatt több országból kitiltott és jogerős börtönbüntetéssel sújtott brit „történészt”. Irving az adásban egyebek mellett arról beszélt, hogy az 1956-os forradalom “antiszemita pogrom volt” a “zsidó kormány” ellen. A szerkesztőnek botrányos körülmények között kellett távoznia a közmédiából.

2007-től Siklósi az Echo Tv-ben folytatta az Éjjeli Menedéket. A műsorban Szálasitól vett idézettől sem riadtak vissza. Közösségi oldalán, több alkalommal is, a holokausztot relativizáló, antiszemita, rasszista, kirekesztő tartalmakat idézett.

Siklósi Beatrix

Mindezek után, 2014-ben, Siklósi főszerkesztői kinevezést kapott az MTVA Vallási, Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek élére. A hír hallatán a magyarországi történelmi egyházak vezetői közös levélben tiltakoztak. Azt írták: “Siklósi Beatrix (…) személyét elfogadhatatlannak tartjuk. Nyíltan kirekesztő és antiszemita megjegyzései, nyilatkozatai alkalmatlanná és hiteltelenné teszik az egyházi műsorok gondozására”. Az MTVA vezetése akkor úgy döntött a tiltakozás hatására, hogy elveszi Siklósitól a vallási műsorokat. A szerkesztő a nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek vezetőjeként dolgozott tovább.

A TEV szerint a felsorolt esetek egyike is elegendő lenne annak megállapításához, hogy Siklósi Beatrix munkássága nem felel meg a Médiatörvényben és az NMHH Közszolgálati Kódexében foglalt szakmai és etikai alapelveknek, ezért alkalmatlan az M5 kulturális csatorna vezetésére.

A TEV, a zsidó közösség egyik legfontosabb érdekvédelmi szervezeteként, arra kéri az NMHH elnökét, hogy tegyen meg mindent a kinevezés felülbírálata érdekében. Az Alapítvány hasonló kéréssel fordul az MTVA vezetéséhez is, mert megítélése szerint Siklósi Beatrix kinevezése szégyenfolt a nemzeti egységet szimbolizáló közszolgálati médium működésében, amely rombolja az intézmény jó hírét, és gátolja küldetésének teljesítését.

A Tett és Védelem Alapítvány már korábban, 2014-ben is felszólalt Siklósi Beatrix kinevezése ellen, amikor az MTVA Vallási, Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek főszerkesztője lett.

Tett és Védelem Alapítvány (TEV): A Médiatanács és az MTVA bírálja felül Siklósi Beatrix kinevezését – Kibic Magazin

Budapest, 2018.07.17. – A Tett és Védelem Alapítvány (TEV) levélben fordult a Médiatanács elnökéhez és az MTVA vezetéséhez, arra kérve őket, hogy bírálják

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp