TEV: Antiszemita provokátornak nincs helye a közmédia élén!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A Tett és Védelem Alapítvány (TEV) levélben fordult a Médiatanács elnökéhez és az MTVA vezetéséhez, arra kérve őket, hogy bírálják felül Siklósi Beatrix kinevezését az M5 Kulturális csatornájának élére. A TEV megdöbbenéssel értesült a kiábrándító hírről, hogy a közismert antiszemita provokátort ismét olyan pozícióba helyezték, amelynek betöltésére minden szempontból alkalmatlan a TEV megítélése szerint. 

A TEV szerint az MTVA egyik legfontosabb küldetése a nemzeti egység megjelenítése, erősítése. Ehhez képest úgy vélik, hogy a közmédia egyik kulcsfontosságú pozíciójába most egy olyan embert neveztek ki, akinek korábbi tevékenysége miatt már számos kritika érte az MTVA-t.

Rasszista vicceket posztol az MTVA főtanácsadója

Rasszista viccek, a hunhírről és a kurucinfóról származó bejegyzések a “cigókról” és a “holoagymosásról” – többek között ezek találhatók Siklósi Beatrix Facebook-oldalán, aki jelenleg az MTVA elnökének kulturális főtanácsadója és a Táncsics-díj kuratóriumának tagja. A hvg.hu cikke emlékeztet, hogy Siklósi azután távozott botrányos körülmények közt a köztévétől, miután meghívta az Éjjeli menedék című műsorba David Irving közismerten zsidógyűlölő történészt.

Siklósi Beatrix 2003-ban, az Éjjeli Menedék című műsor szerkesztőjeként, meghívta David Irvinget, a holokauszttagadás miatt több országból kitiltott és jogerős börtönbüntetéssel sújtott brit „történészt”. Irving az adásban egyebek mellett arról beszélt, hogy az 1956-os forradalom “antiszemita pogrom volt” a “zsidó kormány” ellen. A szerkesztőnek botrányos körülmények között kellett távoznia a közmédiából.

2007-től Siklósi az Echo Tv-ben folytatta az Éjjeli Menedéket. A műsorban Szálasitól vett idézettől sem riadtak vissza. Közösségi oldalán, több alkalommal is, a holokausztot relativizáló, antiszemita, rasszista, kirekesztő tartalmakat idézett.

Siklósi Beatrix

Mindezek után, 2014-ben, Siklósi főszerkesztői kinevezést kapott az MTVA Vallási, Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek élére. A hír hallatán a magyarországi történelmi egyházak vezetői közös levélben tiltakoztak. Azt írták: “Siklósi Beatrix (…) személyét elfogadhatatlannak tartjuk. Nyíltan kirekesztő és antiszemita megjegyzései, nyilatkozatai alkalmatlanná és hiteltelenné teszik az egyházi műsorok gondozására”. Az MTVA vezetése akkor úgy döntött a tiltakozás hatására, hogy elveszi Siklósitól a vallási műsorokat. A szerkesztő a nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek vezetőjeként dolgozott tovább.

A TEV szerint a felsorolt esetek egyike is elegendő lenne annak megállapításához, hogy Siklósi Beatrix munkássága nem felel meg a Médiatörvényben és az NMHH Közszolgálati Kódexében foglalt szakmai és etikai alapelveknek, ezért alkalmatlan az M5 kulturális csatorna vezetésére.

A TEV, a zsidó közösség egyik legfontosabb érdekvédelmi szervezeteként, arra kéri az NMHH elnökét, hogy tegyen meg mindent a kinevezés felülbírálata érdekében. Az Alapítvány hasonló kéréssel fordul az MTVA vezetéséhez is, mert megítélése szerint Siklósi Beatrix kinevezése szégyenfolt a nemzeti egységet szimbolizáló közszolgálati médium működésében, amely rombolja az intézmény jó hírét, és gátolja küldetésének teljesítését.

A Tett és Védelem Alapítvány már korábban, 2014-ben is felszólalt Siklósi Beatrix kinevezése ellen, amikor az MTVA Vallási, Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek főszerkesztője lett.

Tett és Védelem Alapítvány (TEV): A Médiatanács és az MTVA bírálja felül Siklósi Beatrix kinevezését – Kibic Magazin

Budapest, 2018.07.17. – A Tett és Védelem Alapítvány (TEV) levélben fordult a Médiatanács elnökéhez és az MTVA vezetéséhez, arra kérve őket, hogy bírálják

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp