Auróra: a működtetők követelik a helyreigazítást valótlan állítások miatt

Schönberger Ádám, az Auróra Kertet és Kioszkot üzemeltető Marom Kft. elnöke a Kibicnek elmondta, hogy egyelőre hivatalos értesítést nem kaptak az önkormányzattól, ezért a klubok továbbra is kinyitnak. 

Hétfőn a Józsefvárosi Önkormányzat honlapján megjelent egy hír, miszerint a hatóság elrendelte az Auróra Kert, az Auróra Kioszk és a Corvin Club bezárását.

Az indoklás szerint a Kioszk esetében a nyomozó hatóság kezdeményezésére közbiztonsági érdekből, a Kert esetében pedig kereskedelmi tevékenység megkezdésére és folytatására vonatkozó engedély hiányában. A Corvin Clubnál a bezárást azzal magyarázta a közlemény, hogy egy rendőrségi ellenőrzés során több személynél kábítószert találtak a helyszínen. Ezért a szervezett bűnözés szabályairól szóló törvény szerint ideiglenesen, legfeljebb egy évig bezáratja az üzletet.

A hatóság elrendelte az Auróra Kert, az Auróra Kioszk és a Corvin Club bezárását

A mai napon a hatóság elrendelte a Marom Klub Kft. által üzemeltetett Auróra Kioszk és Auróra Kert, valamint a Corvin-tető Vendéglátóipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. által üzemeltetett Corvin Club üzlet bezárását is. Mint ismert, Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Polgármesteri Hivatalának Jegyzője 2017. június 28-án elrendelte a lakosság által rendszeresen és folyamatosan panaszolt Auróra 9-11.

Schönberger Ádám, az Auróra Kertet és az Auróra Kioszkot üzemeltető Marom Kft. elnöke a Kibicnek elmondta, hogy egyelőre hivatalos értesítést nem kaptak az önkormányzattól, ezért a klubok továbbra is kinyitnak. Az önkormányzat honlapján közzétett közleményben szerinte több csúsztatás is van, az ott felsorolt indoklásokat nem tudja értelmezni. Hozzátette, a környéken lakók közül voltak, akik panaszkodtak zajra, de nem ez volt a jellemző. Zajszennyezést az elmúlt 4 év nyitvatartása alatt hivatalosan nem állapítottak meg. “Egyetlen hely sem tudja mindenki tetszését elnyerni, de ez természetes“, mondta.

Később az Auróra közleményt is adott ki az esettel kapcsolatban.

Mint írják: a posztban több valótlan állítás is szerepel. Ezekkel ellentétben:

1. Az Aurórát nem zárták be, és nem tájékoztatták.

A bejegyzés azt állítja, hogy az Aurórát üzemeltető Marom Klub Kft.-t a hatóság július 16-án felszólította, hogy igazolja “az általa birtokolt ingatlanok használatának jogcímét érvényes szerződéssel”. Az igazolásig a poszt szerint a hatóságok elrendelték az Auróra bezáratását.

Ez nem igaz, a Marom Klub Kft. nem kapott ilyen felszólítást sem július 16-án, sem azóta. Ennek fényében az Auróra továbbra is rend szerint üzemel. Mi is értetlenül állunk előtte, hogy több mint 24 órával a bejegyzés megjelenése után sem tudtuk elérni az Önkormányzatot, hivatalos értesítőt, határozatot pedig nem kézbesítettek. Ezért a bezáratás további részleteit nem tudjuk kommentálni.

2. A tavalyi bezáratással szemben sikerrel fellebbeztünk.

A jozsefvaros.hu valótlanul állítja, hogy “a kormányhivatal – a Marom Klub Kft. rosszhiszemű és jogsértő eljárása miatt – végül elutasította” a fellebbezésünket a bezáratással kapcsolatban.

Valójában ez épp fordítva történt: a kormányhivatal pont a bezáratást találta jogszerűtlennek. Az Auróra Kioszk ősz óta zavartalanul nyitva tart.

Az Auróra Kertben lévő építmények mérete miatt a Kertet valóban bezáratták építésügyi okokból, tavaly óta ott nem üzemel vendéglátó egység. A bíróság még nem kötelezett minket a bontásra, a tárgyalást az építmények ügyében októberre halasztották. Ezek ismeretében a közbiztonsági érdekre való hivatkozás nem értelmezhető.

3. A Marom nem vezette meg a hatóságokat, és nem tettek ellenünk feljelentést.

A legdurvább állítás a bejegyzésben az, hogy “a Marom Klub Kft. korábban büntetőjogi felelősségének tudatában az önkormányzat hatóságát félrevezette és megtévesztette”.

Határozottan kijelentjük, hogy a Marom Klub Kft. a jozsefvaros.hu bejegyzésével ellentétben senkit nem tévesztett meg. A jozsefvaros.hu-n írottakkal ellentétben a Marom Klub Kft.-vel szemben feljelentés eddig nem történt.

Felháborítónak tartjuk a valótlan állításokkal teletűzdelt közleményt. Ezúton felszólítjuk a jozsefvaros.hu szerkesztőit, hogy a posztot töröljék, és közöljenek helyreigazítást.

Schönberger Ádám

Az Auróra Facebook oldalán hétfőn egy másik közlemény is megjelent a további nyitvatartással kapcsolatban, amelyre az egyik kommentelő, Egri Béla, a helyi nyugdíjasok képviseletében írt választ, és magára vállalta a három üzlettel szembeni feljelentést.

A helyzet az, hogy egy éve pont én és egyesületem tettünk bejelentést ellenetek- rövid időre bezáratták a helyet, aztán újra engedték hogy működjetek! Isten malmai sajnos lassan őrölnek- de ennek végre vége!”, írja, majd később hozzáteszi: “hetekig jártam ide kis csapatommal felderíteni a helyet mire a kellő információhoz hozzá jutottam. Bízom benne, hogy a Corvin felújításával végre a kultúra és az igényesség is vissza költözik az áruházba és a környékre! Az Auróra helyén hamarosan egy apartmanház építése fog elkezdődni, ti meg mehettek szórakozni és drogozni valami külvárosi tanyára.

Schönberger Ádám Egri Béla bejegyzésére reagálva annyit mondott, csak remélni tudja, hogy még működik annyira a jogállam Magyarországon, hogy nem ilyen feljelentgetések alapján hoznak hivatalos szervek döntéseket. Említette, hogy amikor az Aurórában  egy alkalommal Kábálát Sábátot tartottak, akkor valaki a kiszűrődő hangok alapján azért fordult a hatóságokhoz, mert azt hitte, migránsokat bújtatnak a helyiségben.

A huppa.hu szerint egyébként Egri Béla mögött Fideszes trollt lehet sejteni. Erről itt lehet többet olvasni.

Szele Tamás: Béla bácsi macskajátéka

Megint Béla bácsi. Mindig Béla bácsi. Mindenhol Béla bácsi. Túlzás nélkül mondhatjuk, nincs a magyar közéletnek olyan sarka, amibe Egres Béla ne ütötte volna bele az orrát, és nem is lesz, míg egyszer olyan helyre nem dugja a nemes sz…

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp