Izraeli hírszerző cég készítette a civileket lejárató felvételeket

Ugyanakkor előkerültek olyan vallomások is, amelyek azt bizonyítják, hogy Soros a saját üzleti érdekeinek megfelelően használta a hozzá kötődő civil szervezeteket.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a 2018-as választások során valószínűleg egy izraeli cég állt annak az akciónak a hátterében, amelynek során lejáratták a Soros által támogatott civil szervezeteket.

A lejáratás abból állt, hogy üzleti ajánlattal, támogatási szándékkal (nem létező cégek nevében) megkerestek civileket (többek között a Migration Aidet), majd Bécsbe találkozót beszéltek meg velük. Ha erre ráálltak, az interjú alatt kompromittáló mondatokat próbáltak meg kihúzni belőlük.

A Black Cube nevű izraeli hírszerző cég eddig tagadta, hogy ők álltak az akció mögött, ám nemrég két kollégájuk névtelenül nyilatkozott erről a Politicó nevű lapnak. Szerintük egy üzleti vitáról volt szó Soros és egy másik nagyhatalmú milliárdos között, ami több országot is érintett, a magyar állami tisztviselők egyszerűen kihasználták a lehetőséget.

Israeli intelligence firm targeted NGOs during Hungary’s election campaign

The Israeli private intelligence firm Black Cube was involved in a campaign to discredit NGOs ahead of Hungary’s April election, according to a former Black Cube employee and a person with knowledge of the company’s inner workings.

A Black Cube egy tanácsadója a lapnak azt mondta, a cég nem foglalkozott politikával, és nem is akarnak a politikai cselszövésekbe vagy választásokba belefolyni. “Ez egy vállalati hírszerző cég, amelynek célja az, hogy a nyugati országok bírósága előtt is elfogadható bizonyítékokat szerezzen, amelyek eldönthetnek üzleti vitákat két gazdasági szereplő között” – mondta a tanácsadó.

A ynetnews.com ugyanakkor arról számolt be, hogy Soros a saját üzleti érdekeinek megfelelően használta a hozzá kötődő civil szervezeteket. Ilyen volt a Nyílt Társadalom Alapítvány (OSI), amely azóta kivonult Magyarországról.

Prof. Jejhen Bisztritszki, az ukrán OSI ügyvezetője 2018 januárjában vonult vissza. A ynet birtokába jutott egy vallomása, amelyben arról beszélt, hogy az alapítvány hogyan próbálta befolyásolni az ukrán politikai eseményeket Soros üzleti érdekeinek megfelelően. „Meghatározó szerepünk van az ukrán forradalomban”, mondta. „Ez egy nagyon érzékeny ügy. Az alapítvány nagyon aktív volt a korai időszakban, és támogatta az ellenzéket. 150 emberünk dolgozik azon, hogy befolyásoljuk a kormány politikáját”, tette hozzá.

Soros may have used NGO to further business interests

Officials close to Hungarian-American billionaire say that his international Open Society Foundations was used to promote his business interests in Ukraine and elsewhere; claims come in the wake of report that Israeli corporate spy agency Black Cube was used against Soros during Hungarian election.

Egy írásbeli nyilatkozat szerint Soros támogatta és finanszírozta az alapítványain keresztül Viktor Janukovics jobboldali kormányát Ukrajnában 2014-ben. Később Janukovics azt állította, hogy Soros emberei tanácsadóként voltak jelent az ukrán minisztériumokban, és arra próbálták rávenni az illetékeseket, hogy privatizálják a Naftogaz nevű nemzeti olajvállalatot.

Tracie Ahern, a Soros Alapítvány menedzsmentjét vezette 2007 és 2015 között. A szakember szintén elismerte, hogy az alapítványt pénzügyi érdekek érvényesítésére hozták létre.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp