Elhunyt a jövő évi zsidó olimpiát szervező cég egyik vezetője

Hosszan tartó, súlyos betegség után, szerda délután 48 éves korában elhunyt Stern Péter, az MTK Baráti kör elnöke. Stern Péter egyben a jövő évi Maccabi Európa Játékokat előkészítő EMG2019 Sport Szervezői Kft. cégvezetője volt, és szorosan együtt dolgozott Jusztin Ádámmal, a Maccabi VAC elnökével.

Stern Péter, Motti Tichauer , az Európai Maccabi Szövetség elnöke és Jusztin Ádám

Stern Péter tanulmányait az érettségit követően a Külkereskedelmi Főiskola áruforgalmi szakán, majd a jeruzsálemi Héber Egyetem, nemzetközi kapcsolatok szakán folytatta.

Játszott az MTK korosztályos  labdarúgó csapataiban, többek között Piski Elemér  keze alatt. Aztán  az MTK BLSZ III-as  amatőr labdarúgó-csapatának igazolt játékosa volt.

Születésétől a klub szurkolója volt. 2010-es megválasztása óta második ciklusát töltötte az MTK Baráti Kör elnökeként.

2019-ben Budapesten kerül megrendezésre a 2019-es Maccabi Európa Játékok, amelyet más néven zsidó olimpiának is hívnak. A tíznapos esemény az előzetes bejelentések alapján 2,1 milliárd forintos támogatást kap a kormánytól.

A nagyszabású esemény szervezéséhez hozták létre az EMG 2019 Sport Szervező Kft-t, amelynek egyik elnöke Stern Péter volt. A cégben a Maccabi Vívó és Atlétikai Club mellett tag az MTK és a Mazsihisz is. A három millió forint tőkével megalakult társaság fő tevékenységeként a konferencia és kereskedelmi bemutató szervezését jelölték meg.

Július végétől ránk figyel a Maccabi-világ

Sorozatunkban időről-időre megszólaltatjuk a 2019-es Maccabi Európa Játékok, az EMG 2019 szervezőit, hogy beszámoljanak az előkészületekről. Ezúttal Stern Pétert, a játékokat szervező projektcég cégvezetőjét kérdeztük. – Beléptünk a 2017-es évbe. Milyen feladatok állnak a szervezők előtt? – Ebben az esztendőben már kézzel fogható közelségbe kerülnek a Maccabi Európa Játékok.

Cégvezetőként – együttes képviseleti móddal – szerepel az EMG 2019-ben Jusztin Ádám és Stern Péter, az MTK Baráti Körének elnöke. A felügyelőbizottsági tagok között pedig megtalálható a Mazsihisz elnöke, Heisler András is.

Egy korábban készült interjúnkban arról kérdeztük Jusztin Ádámot, hogy mi lesz a Mazsihisz szerepe egy olyan a cégben, amely alapvetően egy sportesemény megszervezésével foglalkozik majd. A Maccabi VAC elnöke erre azt mondta, az Európai Maccabi Játékok nemcsak egy egyszerű sportesemény, hanem egyben egy kulturális, a zsidóságot markánsan bemutató rendezvény lesz. “Fel sem merülhet, hogy az ország legnagyobb zsidó szervezete ennek ne legyen aktív részese”, tette akkor hozzá.

Lapzártánkig nem tudtuk meg, hogy Stern Péter halála milyen változásokat hoz majd a zsidó olimpiát szervező cég élén.

„Egyszerűen jobb pályázatot adtunk be” – Kibic Magazin

Az Európai Maccabi Szövetség nemrég úgy döntött, hogy 2019-ben Budapesten kerül megrendezésre az Európai Maccabi Játékok elnevezésű sportesemény. A kormány 2,1 milliárd forinttal támogatja a rendezvényt, amelyre akár több ezer zsidó sportoló is érkezhet. A pályázatról, a szervezésről, a politikai kapcsolatokról és a jövőbeni tervekről Jusztin Ádámot, a Maccabi Vívó és Atlétikai Club elnökét kérdeztük.

 

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp