Antiszemita fiatalokat ítéltek súlyos börtönbüntetésre Franciaországban

Abdou Salam Koita, Ladje Haidara, Houssame Hatri 2014-ben Créteilben fegyverrel kirabolt egy fiatal zsidó párt, és a nőt meg is erőszakolták. A bíróság 8, 13 és 16 éves börtönbüntetést szabott ki az elkövetőkre, akik közül ketten vettek részt a tárgyaláson, mivel Hatri jelenleg is szökésben van.

A kapucnis fegyveresek a fiatal párt az otthonukban, a francia főváros külvárosában támadták meg 2014-ben. Megkötözték az áldozatokat, elvették az ékszereiket, bankkártyáikat, és készpénzt követeltek. “A zsidók nem bankban tartják a pénzüket!“, mondták egyiküknek. A támadás során Hatri azt is mondta, hogy “a testvéreimért teszem Palesztinában“. A 19 éves női áldozatot megerőszakolták, de előtte megkérdezték tőle, hogy zsidó-e.

A védőügyvédjük tagadta, hogy az ügyfelei antiszemiták lennének, szerinte csak “tudatlanok voltak“. A bíróság előtt az egyik vádlott panaszolta, hogy rosszul bántak velük a börtönben, mert annak igazgatója zsidó! Honnan tudta, hogy zsidó? – kérdezte a bíró. „Csak belenéztem a szemébe és láttam, hogy zsidó!”- vallotta a fiatal tettes.

A megtámadott fiatal pár elmondta a bíróság előtt, hogy az életük szétesett a támadás után. Különváltak, mert nem tudták feldolgozni az esetet, állásukat is elveszítették. Pszichiáterhez jártak, hogy megoldják lelki gondjaikat.

A támadást követően több tüntetés is volt Franciaországban, mely elítélte az antiszemita akciót.

Franciaországban él Európa legnagyobb zsidó és muszlim közössége. Az elmúlt években a viszony jelentős mértékben megromlott közöttük az egyre gyakoribb antiszemita incidensek miatt.

Kapcsolódó cikkeink:

Súlyos antiszemita támadás Franciaországban – Kibic Magazin

Zsidóságuk miatt támadtak rablók egy francia család tagjaira Párizs közelében, a francia hatóságok szerint antiszemita indíttatásból. A család három tagját elrabolták, megkötözték majd kegyetlenül összeverték.

 

Mi az oka az Európában erősödő antiszemitizmusnak? – Kibic Magazin

Miért történik mindez? Ki a felelős? A szélsőjobboldali és a neonáci csoportok? Vagy ez a palesztin-izraeli viszály kiterjesztése egy másik kontinensre, oda ahol európai zsidók és második generációs muzulmán bevándorlók élnek? Az Euronews riportere, Sophie Claudet az antiszemitizmus okairól beszégetett Nonna Mayerrel, az Összehasonlító Politikai Tudományok Központjának kutatási igazgatójával.

Etnikai tisztogatás folyik a francia zsidók között a radikális iszlámnak köszönhetően – Kibic Magazin

Több, mint 250 közéleti személyiség, többek között jobb és baloldali politikusok, zsidó, muszlim és katolikus vallási vezetők és például Gérard Dépardieu is aláírta az “iszlamista radikalizmusból fakadó újfajta antiszemitizmus” elleni kiáltványt. A Le Parisien című napilapban vasárnap megjelent írás elítéli azt is, hogy a média nem beszél arról, hogy egyes városrészekben “csendes etnikai tisztogatás” folyik.

Francia felmérés: feszült a helyzet a kisebbségek között – Kibic Magazin

A megkérdezettek fele jelentősen túlbecsülte mind a zsidóság, mind a protestánsok, mind pedig a muszlimok arányát a társadalomban, 23% pedig azt is

 

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp