Leszállítja az El Al azokat az utasait, akik nem hajlandók nők mellé ülni

Az El Al azonnal leszállítja gépeiről a jövőben azokat az utasokat, akik bármilyen oknál fogva nem hajlandók leülni a szomszédjuk mellé, jelentette be a légitársaság ügyvezetője azután, hogy egy izraeli high tech cég úgy döntött, nem utaztatja többet az alkalmazottait az El Allal.

A NICE System ügyvezetője, Barak Eilam a közösség médiában tette közzé, hogy nem hajlandó olyan vállalatokkal üzletelni, amelyek faj, nem vagy vallás alapján diszkriminálják az embereket.

Nemrég ugyanis újabb botrány tört ki egy El Al járaton, amikor négy haredi férfi nem akart női utasok mellé leülni. A New Yorkból Izraelbe tartó járat egy órát késett, és végül a két nő oldotta meg a helyzetet, akik hajlandók voltak máshova ülni annak érdekében, hogy a gép végre elindulhasson.

Egy 2017-es bírósági döntés szerint az ultraortodox férfi utasok kérésére sem szabad átültetni más helyre a velük szomszédos ülésre került nőket az El Al izraeli légitársaság járatain. A bírói döntés nyomán a vallásos férfiak ugyan kérhették az áthelyezésüket egy üresen álló székbe, vagy ők maguk megkérhették utastársaikat, hogy cseréljenek helyet egymással, de a légitársaság alkalmazottai nem kezdeményezhetik helyettük a helycserét.

Egy 83 éves holokauszttúlélőnek köszönhetően nem ültethetik többé át a nőket az izraeli légitársaság járatain – Kibic Magazin

Az ultraortodox férfi utasok kérésére sem szabad ezentúl átültetni más helyre a velük szomszédos ülésre került nőket az El Al izraeli légitársaság járatain – határozott egy izraeli bíróság.

A mostani konflitkust egy izraeli rapper, Khen Rotem posztolta a Facebook oldalán, aki szintén a járaton utazott.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155759257797956&set=a.317427012955.146102.595952955&type=3&theater

A Raananában működő NICE high tech cég éves bevétele több mint 1 milliárd dollár.

Az El Al ügyvezetője hétfőn telefonon beszélt a NICE vezetőjével, és jelezte a számára, hogy az ügyet kezelő kolléga igyekezett a legkörültekintőbb érzékenységgel eljárni.

„Semmilyen módon nem teszünk különbséget faji, vallási vagy nemi alapon az utasok között. Ezért is döntöttem úgy, hogy még szigorúbb intézkedéseket hozunk ennek világossá tételére, és a jövőben azonnal le kell szállnia a járatról annak az utasnak, aki nem hajlandó a szomszédja mellé leülni valamilyen okból.”

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp