Egy iráni tábornok szerint Iránban azért van szárazság, mert Izrael ellopja a felhőket

Az iráni polgári védelem parancsnokának sikerült megfejtenie az országot sújtó szárazság valódi okát. Természetesen az izraeliek áskálódása áll a komoly gondokat okozó iráni aszály hátterében.

Iránt az elmúlt 50 év legnagyobb szárazsághulláma sújtja éppen, a szakértők szerint a hosszan tartó aszályért egyértelműen a klímaváltozás tehető felelőssé. Gholam Reza Jalali tábornok, az iráni polgári védelem parancsnoka azonban másképp látja a világot, mint az időjárás változásainak okát kutató szakemberek. Jalali tábornok ugyan abban még egyetért a tudósokkal, hogy a klíma némileg megváltozott Iránban, de ennek okát egy külső erő beavatkozásaként értelmezi.

Gholam Reza Jalali tábornok

Egy sajtótájékoztatón Jalali el is mondta, hogy ez a külső erő nem más, mint Izrael és egy másik, meg nem nevezett ország a térségből. Ezt az elméletet ráadásul egy, a tábornok által ismert iráni tudományos tanulmány is megerősíti. Az egész művelet Jalali szerint úgy zajlik, hogy Izrael és a másik ország közös csapatai valamilyen módon meghekkelik az Iránba érkező felhőket, így azokból nem esik ki az eső.

Az iráni tábornok úgy véli, hogy itt bizony felhő és hó lopás esete forog fenn. Az utóbbit szerinte az igazolja, hogy egy felmérés adatai alapján minden 2200 méter feletti hegyet hó borítja Afganisztánban és a mediterrán térségben, csak Iránban nem.

Az iráni meteorológiai szoláglat vezetője egy kicsit azért szkeptikusnak mutatkozott Jalali tábornok megállapításait illetően. Ahad Vazife ugyan megjegyezte, lehetséges, hogy a tábornok olyan információ birtokában van, amivel ő maga nem rendelkezik, de a meteorológiai ismeretek alapján nem lehetséges, hogy egy ország havat vagy a felhőket lopjon el.

Vazife arról is beszélt, hogy ez a tartós szárazság, amely jelenleg Iránt sújtja egy globális jelenség, és nem csak Iránra vonatkozik. Jalali állítására utalva az iráni főmeteorológus megjegyezte, hogy az ilyen ötletek nemcsak, hogy nem fognak segíteni a nehéz helyzetben, de hátráltatni fogják a megfelelő megoldás megtalálását.

Jalali tábornok nem az első olyan magas rangú tisztviselő Iránban, aki szerint az iráni aszály valamely másik ország áskálódásának az eredménye. 2011-ben Mahmud Ahmadinezsád korábbi iráni elnök fejtette ki azon véleményét, hogy a nyugati országok szándékosan okozzák a szárazságot, és az európai államok valamilyen speciális eszközzel a saját kontinensük felett ürítik ki a felhőket.

Néhány hete Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök videóüzenetben ajánlott fel izraeli technológiát segítségül a szárazságtól szenvedő iráni népnek. Erről és az iráni aszályról bővebben ebben a cikkben lehet olvasni:

Netanjahu nem árul zsákbamacskát az irániaknak – Kibic Magazin

Az izraeli kormányfő fejlett vízgazdálkodási technológiát ajánlott fel Iránnak, amelyet az iráni rezsim vehemensen vissza is utasított. Iránban azonban minden eddigieknél nagyobb a szárazság, az izraeli technológia pedig már bizonyítottan működik. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök múlt hét vasárnap egy Youtube videóban üzent Irán népének.

https://akibic.hu/2018/03/20/egy-washingtoni-kepviselo-szerint-azert-esik-a-ho-marciusban-mert-a-zsidok-buheraljak-az-idojarast/

(Ynet)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp