Belga szurkolók menekítették ki az izraelieket a feldühödött tunéziai drukkerek elől

Tunéziai szurkolók estek neki Moszkvában, a foci vb-n egy kisebb izraeli csoportnak, miközben Palesztinát éltették. Néhány arra járó belga közbelépésnek köszönhetően nem történt nagyobb baj.

A szombati Tunézia-Belgium mérkőzés előtt Moszkvában egy néhány fős izraeli csoport sétálgatott a stadion környékén, az egyikük az ország zászlajával a vállán. Amikor ezt kiszúrták a közelben lévő tunéziai drukkerek, hangos „Palesztina! Palesztina!” kántálásba kezdtek, körbevették az izraelieket, akik között gyerekek is voltak, majd kisebb dulakodás is kialakult. 

https://www.youtube.com/watch?v=1zGIaXrtM3o

Az izraeliek elmondása szerint próbáltak jelezni az ott lévő rendőröknek, hogy bajban vannak, de azok semmit sem reagáltak erre. Végül arra járó belga szurkolók voltak azok, akik észlelték, hogy valami nincs rendben, és az izraeliek segítségére siettek. A belgák sikeresen szétválasztották a csoportot a lincshangulatba kerülő tunéziai szurkolóktól, így az ijedségen kívül nagyobb baj nem történt.

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra több ezer izraeli focirajongó látogatott el. Sokan annak az országnak szurkolnak, ahonnét ők vagy szüleik, nagyszüleik Izraelbe települtek, és ezek között arab országok is vannak. A Marokkó-Portugália mérkőzésen például minden gond nélkül lehetett izraeli zászlókkal szurkolni a marokkói drukkerek között. 

Bár egy videó alapján érkeztek olyan hírek, hogy a vereség miatt csalódott marokkóiak az izraeli zászló széttépésével vezették volna le a feszültséget. Az esetnél jelen lévő izraeliek azonban később elmondták, hogy semmi ilyesmi nem történt, csupán egy, a közönség közé bedobott marokkói mez megszerzése miatt alakult ki egy kisebb lökdösődés a nézőtéren. Az izraeliek szerint a marokkói szurkolók szívélyesen fogadták őket a lelátón, és kifejtették, hogy semmi bajuk Izraellel és nagyon hiányzik nekik a marokkói zsidó közösség.

Kapcsolódó cikkünk:

Kinek szurkoljanak a zsidók a labdarúgó-világbajnokságon? – Kibic Magazin

Szurkolhatunk-e egy olyan országnak zsidóként a foci vb-n, amely rabszolgasorba taszította őseinket, vagy esetleg egy olyannak, amelyik Izrael

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp