Bayer Zsolt antiszemita viccel emlékezett meg a görög gazdasági válságról

A publicista a Magyar Időkben egy antiszemita zsidó viccel próbálta illusztrálni, hogy szerinte miként zajlott a három évvel ezelőtti görög gazdasági válság kezelése. A viccben a zsidó Kohn trükkös módon fosztja ki a tőle kölcsönkérőt.

Bayer Zsoltnak valamiért egy antiszemita vicc jutott az eszébe arról a hírről, miszerint Németországnak 2,9 milliárd euró nyeresége volt a görög válságból – szúrta ki a B1 blog. A publicista a Magyar Időkben megjelent cikkében arról ír, hogy az unió hasonlóképpen zsákmányolja  ki a szegényebb tagállamokat, mint az általa idézett viccben a zsidó Kohn a hozzá kölcsönhoz forduló Áron nevű személyt. A B1 szerint Bayer ezzel azt akarta illusztrálni, hogy „a gonosz zsidók kifosztják a magyarokat”.

Lázár János átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Bayer Zsoltnak az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Pesti Vigadó dísztermében tartott ünnepségen 2016. augusztus 18-án. (Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

„Áron rááll, indul kifele a pénzzel, de Kohn utánaszól: – Idefigyelj, Áron, tudod, én értek az ilyen dolgokhoz. Olvastam, tavasszal nagyon rossz idő lesz, fagyok lesznek, mindened odalesz és nem fogod tudni visszaadni a pénzt. Úgyhogy adj vissza most két pengőt, és akkor tavasszal már csak kettőt kell visszaadjál, hidd el, hálás leszel.

Áron töpreng, ő is olvasott a rossz időről, úgyhogy erre is rááll. Ballag haza egy vas nélkül, és közben töpreng: – Érdekes… pénzem nincs, lett két pengő adósságom, a fejszém is oda, és mégis minden stimmel.

Na így van ez manapság. És ebből lesz előbb-utóbb elege mindenkinek” – írja Bayer a Magyar Időkben.

Bayer Zsoltot két évvel ezelőtt, augusztus 20. alkalmából a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntette ki a kormány. A publicista kitüntetése nagy vihart kavart annak idején, és több mint százan – köztük Heisler András, a Mazsihisz elnöke és Kardos Péter főrabbi – döntöttek úgy, hogy tiltakozásul visszaadják korábban kapott lovagkeresztjüket vagy más állami kitüntetésüket. Bayer lovagkeresztjéről a Mazsihisz és az EMIH is elítélően nyilatkozott. 

Dagad a botrány Bayer Zsolt kitüntetése körül – Kibic Magazin

A magyar kormány valamiért jó ötletnek tartotta, hogy augusztus 20. alkalmából a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét adományozza a gyűlöletkeltő és

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp