Következik:  
Szukot II · Havdala: 19:25 · Tisri 16, 5779 · 2018. szeptember 25, kedd

Betiltották a Pink Floyd koncerteket Münchenben!

A Pink Floyd énekese, Roger Waters kemény ellenfelére talált München polgármestere személyében, aki nem tűrte, hogy az énekes gyűlöletet kelt a koncertjein Izraellel szemben.

Waters a városban adott koncertet. A polgármester ezután azt nyilatkozta, hogy az énekes nem léphet fel többet a városban, mivel folyamatosan az Izrael bojkottja mellett kiálló BDS-mozgalomnak kampányol.

Waters azzal érvelt, hogy nem tartja magát antiszemitának, csupán az emberi jogokért harcol. Waters a koncertjein – többek között nemrég Budapesten is – rendszeresen felhívja a figyelmet az Izrael-ellenes bojkottra, illetve malac-formájú óriás lufit enged be a közönség feje fölé, amelyen Dávid csillag is látható.

Pink Floyd singer and Munich mayor locked in battle

Pink Floyd’s lead singer Roger Waters is currently locked in a battle with Munich’s mayor for stoking hatred against Israel. After Waters recently performed in Munich, the city's mayor said venues will not be rented to Waters again, due to his advocacy for the BDS movement.

Geplaatst door World Jewish Congress op Vrijdag 22 juni 2018

München polgármestere részt vett a BDS mozgalom elleni vád felállításában Németországban. München volt az első német város, amely betiltotta a BDS mozgalom nyilvános szerepléseit, támogatását.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Facebook 0
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp