Betiltották a Pink Floyd koncerteket Münchenben!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A Pink Floyd énekese, Roger Waters kemény ellenfelére talált München polgármestere személyében, aki nem tűrte, hogy az énekes gyűlöletet kelt a koncertjein Izraellel szemben.

Waters a városban adott koncertet. A polgármester ezután azt nyilatkozta, hogy az énekes nem léphet fel többet a városban, mivel folyamatosan az Izrael bojkottja mellett kiálló BDS-mozgalomnak kampányol.

Waters azzal érvelt, hogy nem tartja magát antiszemitának, csupán az emberi jogokért harcol. Waters a koncertjein – többek között nemrég Budapesten is – rendszeresen felhívja a figyelmet az Izrael-ellenes bojkottra, illetve malac-formájú óriás lufit enged be a közönség feje fölé, amelyen Dávid csillag is látható.

Pink Floyd singer and Munich mayor locked in battle

Pink Floyd’s lead singer Roger Waters is currently locked in a battle with Munich’s mayor for stoking hatred against Israel. After Waters recently performed in Munich, the city's mayor said venues will not be rented to Waters again, due to his advocacy for the BDS movement.

Geplaatst door World Jewish Congress op Vrijdag 22 juni 2018

München polgármestere részt vett a BDS mozgalom elleni vád felállításában Németországban. München volt az első német város, amely betiltotta a BDS mozgalom nyilvános szerepléseit, támogatását.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp