Újabb izraeli sorozat indulhat világhír felé

A Terápia és a Homeland után egy újabb izraeli tévésorozat amerikai adaptációja készül majd el hamarosan. Az Amikor a hősök repülnek című dráma idén elnyerte a legjobb sorozatnak járó díjat a Cannes-i Nemzetközi Sorozatfesztiválon.

A Homeland: A belső ellenség amerikai adaptációját nálunk is bemutatták, a Terápiának pedig még magyar változata is készült. Mindkettőben a közös, hogy eredetileg izraeli sorozatok voltak, amelyek alapján aztán amerikai, illetve a Terápia esetében több más országbeli változatok is készületek. 

Ehhez a listához most egy újabb sikeres izraeli széria fog csatlakozni, a When Heroes Fly (Amikor a hősök repülnek) című sorozat gyártója, a Keset tévécsatorna ugyanis közölte, hogy nemsokára egy amerikai verzió fejlesztésébe fog belekezdeni.

Az eredeti héber nyelvű sorozatot idén májusban mutatták be Izraelben, és már előtte egy rangos elismerést zsebelhettek be a széria készítői. Az először 2018-ben megrendezett Cannes-i Nemzetközi Sorozatfesztiválon a When Heroes Fly elnyerte a legjobb sorozatnak járó díjat.

Az izraeli dráma négy barát történetét meséli el, akik együtt szolgáltak az egyik különleges katonai alakulatnál a 2006-os libanoni háborúban. A négy barát a sorozatban újraegyesül, hogy megmentsék az egyikük barátnőjét, aki egy kartell fogságába esett a kolumbiai dzsungelben.

(Israel21c)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp