Magyarország vezető szerephez juthat a kóser élelmiszerek piacán!

A kóser ételeket nem csak a vallásos zsidók fogyasztják, mert azok minőségi garanciát jelentenek sokak számára. a globális kóserélelmiszer-kereskedelem 26 milliárd dolláros piacot jelent.

Hamarosan kóserélelmiszer-elosztó logisztikai infrastruktúra létesül itthon, amely Magyarországot az egyik legfontosabb szereplővé fogja tenni ezen a piacon. Ezt Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára közölte kétnapos izraeli tárgyalásait követően. Jelenleg egy kóser feldolgozó üzem előkészítése is folyamatban van állami forrásból.

“Az izraeli befektetők komoly magyarországi kóser élelmiszeripari beruházásokat terveznek, és a magyar állam őket is támogatja, mint minden érdeklődő beruházót” – tette hozzá.

kóser hentes

Ismertetése szerint a globális kóser élelmiszer-kereskedelem 26 milliárd dolláros (mintegy hétezer milliárd forintos) piacot jelent, és számításuk szerint ez a forgalom 2025-re több mint duplájára nő.

„Ennek a mennyiségnek csak 14 százalékát fogyasztják a vallásos zsidók, rajtuk kívül más vallásúak is vásárolják, mert minőségi garanciát látnak a kóserségben – közölte.

Az államtitkár szerint ez a beruházás pozitívan érintené a magyarországi zöldségtermesztést, a tejipart, az édesipart.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp